Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

9η Μαΐου 1945, ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 9η Μαΐου ημέρα της Ευρώπης...!!

Συμπληρώνονται 72 χρόνια από τις 9 του Μάη 1945, όταν η Γερμανία ισοπεδωμένη και κατεστραμμένη παραδόθηκε άνευ όρων στους Συμμάχους.

Αυτή η παράδοση έφερε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Ιταλία είχε συνθηκολογήσει το Σεπτέμβρη του 1943 και η Ιαπωνία συνθηκολόγησε το Σεπτέμβρη του 1945 μετά τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα (6/8/1945) και της δεύτερης ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι (9/8/1945).

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είχε (60) εξήντα εκατομμύρια νεκρούς και ανυπολόγιστες υλικές καταστροφές. Είναι ο πιο αιματηρός πόλεμος με τρομερά εγκλήματα, με τα στρατόπεδα θανάτου (Άουσβιτς, Νταχάου κ.ά.), κρεματόρια με θαλάμους φονικών αερίων.

Η πατρίδα μας πλήρωσε ακριβά τους κατακτητές με χιλιάδες νεκρούς στον πόλεμο, στην πείνα και από εκτελέσεις. Μας άρπαξαν έργα Τέχνης που κοσμούν σήμερα τα μουσεία της Γερμανίας, της δώσαμε το κατοχικό δάνειο που μας χρωστάει ακόμη. Μας χρωστάει τις πολεμικές αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο, τα έργα Τέχνης.

Η Γερμανία κατεστραμμένη από τον πόλεμο που η ίδια προκάλεσε, δανείστηκε από τους Συμμάχους και από εμάς, φυσικά. Με τα δανεικά χρήματα ανοικοδομήθηκε.

Από τα δανεικά της χάρισαν τα μισά και τα άλλα μισά τα έδινε όταν είχε και χωρίς τόκο.

Έτσι έγινε γρήγορα πρώτη οικονομική χώρα της Ευρώπης που παίζει ηγεμονικό ρόλο και ό,τι δεν πέτυχε με τα όπλα, το κατόρθωσε με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμη θέλησε να σβήσει και το παρελθόν και να αλλάξει την Ιστορία και έτσι όρισε την 9η Μαΐου Ημέρα της Ευρώπης, ενώ η 9η Μαΐου 1945 είναι η επέτειος της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πιστεύει η Γερμανία ότι γιορτάζοντας στις 9 του Μάη την Ημέρα της Ευρώπης, οι νέες γενιές θα ξεχάσουν το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα μείνει στην Ιστορία, όσο υπάρχει ζωή στη γη. Μην πλανάσθε, Γερμανοί, το παρελθόν σας, τίποτε δεν μπορεί να το αλλάξει!!          

Γεωργία Ι. Γκρινιάτσου