Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το φετινό μας Πάσχα

Ύστερα από δύο χρόνια γιορτάσαμε το Άγιο Πάσχα στις εκκλησίες μας χαρούμενοι, τηρώντας, βέβαια τα ανάλογα μέτρα σχετικά με την προφύλαξή μας από τον κορονοϊό που ακόμα είναι εδώ.

Πιστεύουμε πως αυτό το Πάσχα νιώσαμε όλοι μας το κάτι παραπάνω! Όπως νιώθουμε όταν χάνουμε κάτι ακριβό και το ξαναβρίσκουμε.

Γεμάτοι συναισθήματα χαράς και συγκίνησης είδαμε τους ναούς να λάμπουν από το ανέσπερο φως της Ανάστασης του Κυρίου και να γεμίζουν από χριστιανούς με λαχτάρα ν’ ασπαστούν την εικόνα του αναστάντα Χριστού, να πάρουν το Άγιο Φως, να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη, να ευφρανθούν από τα αναστάσιμα τροπάρια. Να κρεμαστούν από τα στόματα των ιερωμένων στα εκεί φανταστικά κηρύγματά τους, τα γεμάτα μηνύματα, το πως πρέπει να γίνουμε καλύτεροι.

Να ειρηνεύσουμε ως τα κατάβαθα της ψυχής μας και ας προικιστούμε με την υπομονή του Χριστού μας που βασανίστηκε οικτρά μέχρι τον σταυρικό του θάνατο. Ωστόσο άξιες θαυμασμού, η πραότητα, η καλοκαγαθότητα. Καθώς η μεγαλοψυχία του να ζητήσει από τον πατέρα του πριν παραδώσει το πνεύμα του να συγχωρέσει αυτούς που τον στέλνουν στο θάνατο, λέγοντας πως αυτοί δεν ξέρουν τι κάνουν.

Και επειδή βρισκόμαστε σε μια συγκυρία όχι ευχάριστη ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε αν όχι όλα, κάποια από αυτά τα μηνύματα κι ας πετάξουμε αρχικά το ψέμα που κυριαρχεί, κρατώντας την αλήθεια κοντά στο Χριστό μας.

Αρχοντούλα Ζωγραφοπούλου - Τσιάμη

 

 

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων