Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Επιστολή στον κ. Χρυσοχοΐδη

ΠΡΟΣ
    Τον κ. Χρυσοχοΐδη
    Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κύριε Υπουργέ,

Φοβάμαι ότι ξεκινήσατε με έναν μάλλον πολύ αψύ και άγριο τρόπο με στόχο να πατάξετε την εγκληματικότητα και την κάθε είδους παράνομη ενέργεια.
Πιστεύετε, κ. Υπουργέ, ότι με το βούρδουλα, την τρομοκρατία, το κυνήγι, τη θέσπιση σκληρών και απάνθρωπων νόμων αλλά και με την αύξηση του αριθμού των αστυνομικών, θα βάλετε ένα τέλος, σ' όλες αυτές τις έκνομες πράξεις.

Όμως, κ. Υπουργέ, τέτοιες τεχνικές και μέθοδοι και ακόμα πιο σκληρές εφαρμόστηκαν στο παρελθόν. Για παράδειγμα, ο Νόμος του Μωυσή, η λαιμητόμος, η αγχόνη, η πυρά, η θανατική ποινή, η ηλεκτρική καρέκλα, το ρετσινόλαδο. Ποιο το αποτέλεσμα; Μηδέν. Σήμερα τα πράγματα είναι κατά πολύ χειρότερα.

Κύριε Υπουργέ, όσο το παιδί θα ζητιανεύει και θα δουλεύει από την νηπιακή του ηλικία, όσο η γυναίκα θα εκπορνεύετε για ένα κομμάτι ψωμί, όσο στην κοινωνία θα υπάρχουν ευνοούμενοι και περιθωριακοί, όσο η δικαιοσύνη θα μεροληπτεί, όσο δεν θα υπάρχει ισονομία, όσο οι πολίτες θα ζουν στην αμάθεια, όσο θα επικρατεί η νοοτροπία "δικός μας" να τον βολέψουμε ώστε να του υφαρπάζουμε την ψήφο, και όσο θα υπάρχει παντελής έλλειψη παιδείας, μη βαυκαλίζεστε, κ. Υπουργέ, ότι θα πετύχετε να πραγματοποιήσετε την πάταξη της ανομίας, της ληστείας, των φόνων κλπ. Θα διαπιστώσετε ότι με κάτι τέτοιες ενέργειες, ο αστυνόμος Ιαβέρης, απέτυχε παταγωδώς.

Μπορείτε να κάνετε τους πολίτες να μετράνε όλοι το ίδιο; Να είναι όλοι ομοτράπεζοι; Να 'χουν το καθημερινό; Το σίγουρο αύριο του παιδιού τους; Ο γέροντας να μην απλώνει το χέρι για ελεημοσύνη; Αυτό το τσαλάκωμα της ψυχής; Μονάχα έτσι θα πετύχετε.

Μετά τιμής
Νίκος Ταξ. Δαβανέλλος
Δάσκαλος

 

 

   

randomness