Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Φθιώτες πολιτικοί με σθένος… Σκέπτομαι … και διερωτώμαι…

Του Τριαντάφυλλου Παπαναγιώτου

Κύριε Διευθυντά,
Η πρόσφατη περιπέτεια της υγείας μου με υποχρέωσε να «φιλοξενηθώ» στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, στο μεγάλο αυτό κτήριο, που είναι απόκτημα των τελευταίων ετών.
Σκέφτηκα πως για την ίδρυσή του φρόντισαν, ως υπουργοί Υγείας, οι πολιτικοί μας Λάμπρος Παπαδήμας και Θανάσης Γιαννόπουλος.
Όμως 70 χρόνια (;) πριν ένας άλλος Φθιώτης υπουργός, ο Στάθης Μαλαμίδας, είχε φροντίσει για τη ίδρυση των παλαιοτέρων νοσηλευτικών ιδρυμάτων, του Γενικού Νοσοκομείου και του Νοσοκομείο Νοημάτων Θώρακος, το γνωστού Σανατόριου.
Σ΄ αυτούς τους πολιτικούς άνδρες κάλλιστα θα μπορούσαμε να εντάξουμε και το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (2009-2012) Νικόλαο Τσώνη, ιατρό του Νοσοκομείου, ο οποίος έπεισε τον τότε αρμόδιο Υπουργό Υγείας να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση, εσωτερικά και εξωτερικά, του πρώην Σανατορίου, εις τρόπον, ώστε τα δυο κτήρια να αποτελούν ενιαίο σύνολο, πλήρως αξιοποιημένα.
Από την πρόχειρη έρευνα που έχω κάνει πρόσφατα, γράφοντας το καινούριο μου βιβλίο, διαπίστωσα ότι και δύο άλλοι Φθιώτες πολιτικοί του περασμένου αιώνα, ο Ιωάννης Τσιριμώκος και ο Ιωάννης Μακρόπουλος, ευεργέτησαν τον τόπο μας. Στον Ιωάννη Τσιριμώκο, ιδρυτή (1914) του Διδασκαλείου Λαμίας, και στον Ιωάννη Μακρόπουλο, ιδρυτή της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας (1933) είμαστε ευγνώμονες!
Διερωτώμαι, όθεν, γιατί δε βρέθηκαν σήμερα τέτοιοι πολιτικοί να εμποδίσουν τους Υπουργούς Αρβανιτόπουλο και Διαμαντοπούλου να καταργήσουν το Πανεπιστήμιό μας;