Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η ΑΟΡΑΤΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ

Ο Νομός Ευρυτανίας με βάση την απογραφή του 2011 έχει πληθυσμό 30.790 κατοίκων και περιλαμβάνει δύο Δήμους, τον Δήμο Καρπενησίου, που έχει έξι δημοτικές ενότητες, με πληθυσμό 17.261 κατοίκους και τον Δήμο Αγράφων με πέντε δημοτικές ενότητες και πληθυσμό 13.529 κατοίκους. Το 2015 στον νομό Ευρυτανίας γεννήθηκαν μόλις 93 παιδιά και οι θάνατοι ανήλθαν στούς 213, δηλ. διπλάσσιοι και πλέον. 

Ο Ηρώδης σύμβολο των ανθρώπων εκείνων, που νομίζουν ότι η εξουσία τους θα είναι αιώνια και το μόνο ενδιαφέρον τους είναι η διατήρηση της στά χέρια μας, θορυβήθηκε τα μέγιστα, όταν έμαθε από τους μάγους ότι ήλθαν για να προσκυνήσουν τον τεχθέντα Βασιλέα, «εταράχθη»(Ματθ. κεφ. β 2). Αντιληφθείς προφανώς στη συνέχεια ότι οι μάγοι «δι΄ άλλης οδού ανεχώρησαν εις την χώραν αυτών», βρήκε την λύση, νομίζοντας ότι κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα εμπόδιζε την παρουσία Του επί της γής. Διέταξε την σφαγή των  νηπίων της Βηθλεέμ «από διετούς και κατωτέρω» και έτσι νόμισε ο αφελής ότι απαλάχθηκε από την παρουσία Του, όπως ενόμιζε, επιβουλευομένου τον θρόνο του. Έμεινε στην ιστορία η σφαγή των νηπίων της Βηθλεέμ, ως δείγμα της εγκληματικής νοοτροπίας των σφετεριστών της εξουσίας.

Στην Ευρυτανία βεβαίως δεν υπήρξε σφαγή των νηπίων. Έχει, όμως, ουσιαστικώς εξαφανισθεί ολόκληρος ο νομός, αλλά αυτή η εξαφάνιση είναι αόρατη και έτσι περνάει απαρατήρητη.  Έως 13-12-2017 οι θάνατοι στην Ελλάδα έχουν ανέλθει στούς 118.413 και οι γεννήσεις είναι μόλις 85.475. Υπάρχει υπεροχή των θανάτων κατά 32.938, είναι δηλ. ως να εξαφανίσθηκε ολόκληρος ο νομός Ευρυτανίας!! Ουδείς βεβαίως σχολιάζει το γεγονός και ουδείς από την πολιτική ηγεσία καταδέχεται ν΄ ασχοληθεί με το μείζον αυτό θέμα, που  αφορά την ύπαρξη αυτής της πατρίδος και αυτού του Έθνους. Ποιό νόημα έχει η λύση του χρέους, όταν η Ελλάς θα έχει πλέον παύσει να κατοικείται από Έλληνες. Όταν τα παιδιά έχουν εξαφανισθεί από τις πόλεις και τα χωριά μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον  Νόμο Ευρυτανίας το σχολικό έτος 1954-1955 οι μαθητές των δημοτικών σχολείων ήσαν 6.741. Μετά από 50 χρόνια, δηλ. το σχολικό έτος 2004-2005 οι μαθητές των δημοτικών σχολείων μειώθηκαν κατά 5.862 και ήσαν μόλις 879!!! Μετά από δέκα έτη, δηλ. το σχολικό έτος 2014-2015 μειώθηκαν ακόμη και είναι μόλις 715!!! Με τον ρυθμό αυτό σε τρεις περίπου δεκαετίας οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στον νομό της Ευρυτανίας θα έχουν ολοσχερώς εξαφανισθεί!! Ακόμη πρέπει να επισημανθεί ότι το 2015 στην Δ.Ε. Φουρνά Καρπενησίου με 1.364 κατοίκους ουδεμία γέννηση υπήρξε ενώ είχε 14 θανάτους, το ίδιο φαινόμενο υπήρξε και στην Δ.Ε. Αγράφων, με 3.209 κατοίκους, όπου ουδεμία γέννηση υπήρξε, ενώ είχε επίσης 14 θανάτους. Ο εξ Ευρυτανίας ορμώμενος περιφερειάρχης θεάται απαθώς την εξαφάνιση των γεννήσεων και των παιδιών από τον νομό του.

Αυτό είναι το κατάντημα μας χώρας, ενώ η (συγ)Κυβέρνηση των συντρόφων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το μόνο που έχει κατά νου, όπως η ίδια αφήνει να διαρρέει στα ΜΜΕ, είναι το πώς θα καταργήσει τα πενιχρά επιδόματα, που χορηγούνται στους πολυτέκνους, που έχουν τουλάχιστον τρία προστατευόμενα. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εξαντλείται μόνο στην νομή της εξουσίας και την παραμονή της σ΄ αυτή. Η δε Αντιπολίτευση αναμένει την άνοδο της στην εξουσία και αδιαφορεί παντελώς για το μέγα θέμα της υπογεννητικότητος, που μαστίζει την πατρίδα μας και ο αρχηγός της μείζονος Αντιπολιτεύσεως την λέξη που λέγεται δημογραφικό και υπογεννητικότητα φαίνεται ότι δεν τις γνωρίζει.   

Σήμερα, όμως, αντί της σφαγής των νηπίων, στην πατρίδα μας έχουμε φθάσει στην εξαφάνιση τους!! Έχει εγκαταλειφθεί η νεολαία μας ανάμεσα στις καφετέριες και στα στέκια των ναρκωτικών, ενώ μια μεγάλη ομάδα νέων πτυχιούχων, τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδος, για τα οποία η Ελλάς ξόδευσε ουκ ολίγα χρήματα για τις σπουδές τους, φεύγουν από την Ελλάδα για να εργασθούν στις χώρες της Ευρώπης, χωρίς διάθεση επιστροφής. Ούτε υπάρχουν και οι ηγέτες, που θα μπορούσαν να δώσουν όραμα και ελπίδα και να οδηγήσουν το Έθνος από την κατάπτωση στην Ανόρθωση.

‘Ολοι εκείνοι, που έχουν το κύρος, την τιμιότητα, το σθένος και την δυνατότητα να δώσουν όραμα και ελπίδα είναι θεατές και δεν μετέχουν στα δρώμενα. Δεν φαίνεται ότι κάποιος μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα: « Σύ εί ο ερχόμενος ή έτερον προσδοκώμεν;».

Καλά Χριστούγεννα και καλή χρόνια, όσο μπορεί κανείς να ελπίζει.

Βασίλη Θεοτοκάτου
Επιτίμου Δικηγόρου - Προέδρου
της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας
Πολυτέκνων Ελλάδος

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.