Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Η Τουρκία είναι πολύτιμη για την Δύση»

Διαβάζω κατά καιρούς ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη. Μέγιστο σφάλμα, ο ορισμός της ψευδαίσθησης. Η Τουρκία είναι πολύτιμη για την Δύση. Και παρά την επεκτατική και πειρατική της πολιτική που στρέφεται ευθέως κατά της πατρίδας μας η Δύση σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να χαθεί η Τουρκία.

Σίγουρα προτιμά έναν άλλο συνομιλητή από τον Ταγίπ Ερντογάν αλλά δεν θα την εγκαταλείψει στο άρμα της Ρωσίας και δεν θα επιτρέψει μεγαλοϊδεατισμούς και περιφερειακές ανισορροπίες.

Μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η ενίσχυση των συμμαχιών της, η καλλιέργεια της αποτρεπτικής της δύναμης και η ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο με την χάραξη ακλόνητης εθνικής στρατηγικής.

Οι εφήμερες εντυπώσεις ας αποφεύγονται. Η ελληνική κοινή γνώμη ας είναι προετοιμασμένη ότι οι δικές μας δυνάμεις είναι η μόνη σίγουρη πυξίδα αποτροπής. Και για αυτό δεν επιτρέπεται καμία αυταπάτη ή ολιγωρία.

 

Στέλιος Κανέλλος
Δικηγόρος

    

 

Απόψεις

Ο πνευματικός κόσμος της Λαμίας και της Φθιώτιδας, θρηνεί την απώλεια του Ακαδημαϊκού δασκάλου Τριαντάφυλλου Παπαναγιώτου.Ο Τριαντάφυλλος Παπαναγιώτου ήταν δάσκαλος...
randomness