Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Το μεγάλο στοίχημα των επόμενων μηνών

Τώρα λοιπόν που από τη συλλογική ευθύνη με αστυνομικά μέτρα, περνάμε στην προσωπική - ατομική ευθύνη και μάλιστα χωρίς έλεγχο, πολύ φοβάμαι πως θα αποδειχθεί πως δεν την έχουμε και σε μεγάλη... εκτίμηση.

Αλίμονο αν δείξουμε ως κοινωνία τέτοια ανωριμότητα αναγκάζοντας τους ειδικούς να εισηγηθούν στην πολιτεία νέα περιοριστικά μέτρα, όταν καθυστερημένα διαπιστωθεί πως η κατάσταση ξεφεύγει από την ανευθυνότητα των λίγων και δυστυχώς θα την πληρώσει η πλειοψηφία της κοινωνίας, που με υπευθυνότητα τηρεί τις οδηγίες των ειδικών, χωρίς να χρειάζονται μέτρα καταστολής.

Τώρα θα φανεί αν αλλάξαμε πραγματικά και «μάθαμε» από την υγειονομική κρίση - και όχι μόνο - ή αν παραμένουμε ίδιοι και απαράλλακτοι.

Αυτό είναι τώρα το μεγάλο ερώτημα και το μεγάλο στοίχημα των επόμενων μηνών.

Ας μην απολέσουμε το πλεονέκτημα που με μεγάλη προσπάθεια όλων κερδήθηκε.

Δεν έχουν το δικαίωμα οι λίγοι ανεύθυνοι να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των πολλών. Ας αναλογιστούν ότι για να προστατεύσουμε μέχρι τώρα το μεγαλύτερο αγαθό - την υγεία και τη ζωή – των Ελληνίδων και των Ελλήνων, πήραμε μέτρα δύσκολα και δυστυχώς πολύ επώδυνα, με τεράστιες επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά, στον επιχειρηματικό κόσμο και στην ιδιωτική οικονομία γενικότερα.

Ας σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια η οικονομία να κλείνει και να ανοίγει και αν χρειαστεί να ξανακλείνει έστω και τοπικά. Κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για την οικονομία, που αντιμετωπίζει ήδη μείζον πρόβλημα και πολλοί θα είναι εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν ζήτημα επιβίωσης από το φθινόπωρο του 2020.

Η ωριμότητα και η σύνεση θα πρέπει από εδώ και πέρα να μας χαρακτηρίζει, για το καλό όλων μας.

Νίκος Σταυρογιάννης
επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας,
πρώην Δήμαρχος Λαμίας

 

   

Απόψεις

Αθλητικά

Η λέξη «ισότητα» θα ξεχωρίζει στο πίσω μέρος της φανέλας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, με την επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας του πρωταθλήματος του ΝΒΑ. Ο...