Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Οι τυχεροί Χιλιανοί

Του Συνεργάτη μας, Φοίβου Ιωσήφ

 

Α ρε τυχεράκιδες Χιλιανοί. Δόθηκε ήδη το σύνθημα ταχύτατης ανόδου των μισθών και της πτώσης των τιμών.
Τέλος τα ψέματα, αρχίζει η αλήθεια και τούτο διότι στις 21 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν  εθνικές εκλογές και τις κέρδισε η αριστερά με αρχηγό τον Γκαμπριέλ Μπόριτς.
Θρίαμβος, βγήκαν οι νέοι στους δρόμους και ανέμιζαν τις κόκκινες σημαίες από την χαρά τους.
Δεν κρατιόντουσαν καθόλου από το όραμα προφανώς των υψηλών πλέον μισθών και της τιθάσευσης των τιμών που είχαν ξεφύγει τελείως. Επιτέλους θα χορτάσει ο λαός ψωμί και δή σταρένιο. Άσε που η προτίμηση του κόσμου θα γυρίσει στο παντεσπάνι με τα νέα δεδομένα της αριστεράς. Μυτζήθρα τέλος, τέλος και το ανθότυρο, μόνον γραβιέρα και κασέρι, να τρώει ο εργάτης και να γίνεται αμέσως λίπος, να ρθεί να καρδαμώσει, αυτά που ξέραν οι βιομήχανοι τελείωσαν.
Μάλλον όμως η νέα κυβέρνηση θα ρίξει στην αγορά και το Γαλλικό Camembert. Πάντα η καλλιτέρα ποιότης για τον λαό, τα ψέματα έλαβαν τέλος όσον αφορά τα καταναλώμενα λιπαρά.
Από 50% και πάνω.
Είναι τοις πάσι γνωστό ότι μόλις αναλαμβάνει μία αριστερή Κυβέρνηση οι απολαβές των εργαζομένων εκτινάσσονται σε σημείο απόλυτης ευτυχίας και παχυσαρκίας.
Όπως ακριβώς είχε συμβεί στην Βουλγαρία και στην Ανατ. Γερμανία, πέραν και του γεγονότος ότι στο Ανατ Βερολίνο υπήρχε κι εκείνο το γοητευτικό τείχος ύψους πέντε μέτρων, μια σχέτη χαρά. Κατά τα άλλα πλούτος και πάλι πλούτος, δεν ξέραν τι να κάνουν τα λεφτά. Αυτόν τον πλούτο επικαλέστηκε ο Αντρέας όταν μας ενέπνευσε την ιδέα του σοσιαλισμού κι εμείς τον κατάπιαμε μαζί με τα τσόφλια.
Τώρα ήρθε η ώρα των Χιλιανών να γευτούν  τους  χυμούς του Νοτίου ημισφαιρίου μέσα στην κραιπάλη και τον αλκοολισμό. Με την δική μας εμπειρία πρέπει να τους ευχηθούμε καλά και ευρύχωρα ξενοίκιαστα μαγαζιά, ορθάνοιχτα κενά εργοστάσια, ευτυχισμένους και ξεκούραστους άνεργους μαγαζάτορες, όπως και καλή σταδιοδρομία στους αρχιτέκτονες στις θέσεις
delivery και πιτσαδόρων.
Η Ιταλία χάνει πλέον την πρωτοκαθεδρία της πίτσας και τα ηνία αναλαμβάνουν τα καταστήματα του Santiago de Chile υπό την διεύθυνση βιοπαθολόγων και καρδιοχειρουργών. Τους ευχόμεθα καλές δουλειές. Θα ακολουθήσουν κι εκεί πορείες γενναίων κλητήρων με τετράγωνα καδρόνια 15χ15cm και κόκκινες σημαίες αλληλεγγύης χρήσιμες για την εκδορά διαφωνούντων Πρυτάνεων και επικινδύνων επιχειρηματιών. Το δίκιο είναι πάντα του εργάτη. Να το κατοχυρώσουμε μέσα από αγώνες και συνεχείς απεργίες, ούτε ένας στη δουλειά, να δείς πως έρχεται η πρόοδος, με την πολλή δουλειά τα είδαμε τα χαϊρια μας.
Δεν ξέρω, ίσως ακολουθήσουν το Ρουμανικό μοντέλο και επιταχύνουν την ανάπτυξη, εάν και εφ όσον τελικά είναι οι Χιλιανές το ίδιο καλλίγραμμες με τις Ρουμάνες κοπέλες. Αν  διαθέτουν αυτή την ομορφιά η επιτυχία και των Χιλιανών θεωρείται εξασφαλισμένη στα διπλά κρεβάτια!


    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων