Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

"Σχολεία Ώρα Μηδέν"

• Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί διάχυτη η φήμη περί νέου κλεισίματος των σχολείων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Όλοι μας, Μαθητές, Γονείς και Εκπαιδευτικοί έχουμε ακόμη νωπή τη μνήμη του τελευταίου lockdown και την εμπειρία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με ό,τι αυτή συνεπάγεται.

Εκτιμώ ότι όλοι μας "τρομάζουμε" μπροστά στο ενδεχόμενο να μπούμε πάλι στη διαδικασία να χρειαστεί να διδάξουμε ή να διδαχτούμε με την ίδια μέθοδο (!)

Ωστόσο, δεν μπορώ να κρύψω την ανησυχία μου όταν καθημερινά πληροφορούμαστε ότι στα τμήματά μας παρουσιάζονται νέα κρούσματα. Οι μαθητές μας, εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι, ανήσυχοι, εγκαταλείπουν το χώρο του σχολείου, προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test. Εμείς, οι εκπαιδευτικοί, τούς συνοδεύουμε, υποβαλλόμενοι και οι ίδιοι σε rapid test, για τον φόβο των Ιουδαίων (!)

Είναι από τις ελάχιστες φορές που είμαι έντονα προβληματισμένη και ανήσυχη...

Δηλώνω ευθαρσώς ότι η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία μέσω της πλατφόρμας Webex αποτελεί λύση ανάγκης, όμως και ο συνεχής φόβος για νέα κρούσματα προκαλεί έντονη και διαρκή ανησυχία σε όλους μας.

Η διδασκαλία είναι λειτούργημα και ως εκ τούτου πρέπει να πραγματώνεται σε συνθήκες ηρεμίας και ασφάλειας τόσο για τους μαθητές μας όσο και για εμάς τους ίδιους.

Δεν μπορούμε να εργαζόμαστε με την Δαμόκλειο σπάθη επάνω από το κεφάλι μας...

Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου μας.

Μέχρι τότε διατηρούμε τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία μας.

❀ Υγιαίνετε ❀

(Υ.Γ. Μήπως θα πρέπει να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο του υποχρεωτικού εμβολιασμού;)


Δώρα Νάτσιου
Εκπαιδευτικός

    

Απόψεις

Σε επίπεδα συναγερμού η αιθαλομίχλη στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα. Οι καιρικές συνθήκες και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικό ρεύματος, ανάγκασαν τους πολίτες...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness