Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Τι του λείπει του ψωριάρη κάμερα με μαργαριτάρι...

Οι κάμερες στα σχολεία είναι γεγονός... δεν συμφωνώ, αλλά χαίρομαι που οι γονείς θα ανακαλύψουν τι παιδιά στέλνουν στο σχολείο.

Το σχολείο δεν είναι ένας μονόλογος του καθηγητή, είναι ερωταπαντήσεις, είναι συμπεριφορές, είναι κίνηση του καθηγητή-δασκαλου πλησιάζοντας τον μαθητή... είναι η ατέρμονη κίνηση στον πίνακα,είναι μια θεατρική μοναδική σκηνή όπου συνεχώς σκηνοθετεις, αυτοσχεδιάζεις, εξηγείς, σχολιάζεις, αστιευεσαι, δημιουργείς νέες προϋποθέσεις εκπαιδευτικης επικοινωνίας και επιπλέων ... όταν ο μικρός μαθητης Λοβέρδος (χαβαλετζης) - Γεωργιαδης (μπουρδολογος) - Κεραμεως (φυτουλας)... όταν πει την χαζαμαρα του και γίνει το μπαχαλο...τι γίνεται????

Όλοι αυτοί οι υπέρμαχοι των καμερών έχουν στο μυαλό τους τα Κολέγια και όχι στα υποστελεχωμένα περιφερειακά, επαρχιακά σχολεία... ας έλθουν να κάνουν μάθημα με Ρομα, με Αλβανούς, με άτακτους ιδιόρρυθμους, ιδιότροπους μαθητές, με παιδιά ειδικών αναγκών μέσα στην ίδια τάξη....ΑΠΟ ΠΕΙΡΑ "ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΠΑΣΑ ΠΙΚΡΑΜΈΝΟΣ...". (με την 35χρονη πολύπαθη πείρα μου σε γυμνάσια λύκεια...)


Δημήτρης Κολτσίδας

 

   

Απόψεις

randomness