Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αλλαγές από την WA στη διεξαγωγή αγωνισμάτων, αντιδράσεις αθλητών

Αποφασισμένη να επιφέρει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής αρκετών αγωνισμάτων στίβου σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες είναι η διεθνής ομοσπονδία στίβου (WA).

Στόχος της είναι βέβαια η προσέλκυση του νεανικού κοινού στις διοργανώσεις της, αλλά υπάρχει πάντα η αντίδραση των παλαιοτέρων και μεταξύ τους μεγάλων αθλητών του παγκόσμιου στίβου.

Μεταξύ των αλλαγών είναι και η εισαγωγή του κανονισμού στο μήκος ενός τελευταίου άλματος, το οποίο θα είναι αυτό που θα δίνει και τη νίκη.

Οι αλλαγές όμως επικρίνονται ευρέως από αθλητές, όπως από τον Αμερικανό σούπερ σταρ του τριπλούν, Κρίστιαν Τέιλορ, αλλά και πολλούς άλλους. Συγκεκριμένα, επέκρινε τον αγώνα άλματος σε μήκος στο μίτινγκ της Στοκχόλμης τον Αύγουστο, όπου οι αθλητές με τα τρία καλύτερα άλματα, μετά τις πρώτες πέντε προσπάθειες, προκρίθηκαν για ένα τελικό άλμα, που έκρινε τον νικητή του αγώνα.

«Πιστεύουμε ειλικρινά ότι, ως ανεξάρτητος οργανισμός που εκπροσωπεί αθλητές, θα ήταν ωφέλιμο για όλους τους ενδιαφερόμενους, εάν ήμασταν παρόντες όταν συζητήθηκαν τέτοιες αλλαγές» ανακοίνωσε η "The Athletics Association", που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2019 από τον Κρίστιαν Τέιλορ.

«Θα επικοινωνήσουμε με την World Athletics για να κατανοήσουμε καλύτερα τι συνεπάγονται αυτές οι αλλαγές» προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

   

randomness