Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Απογοήτευση στους...επίδοξους θεατές του Πεκίνο 2022 από τα νέα μέτρα

 Οι Κινέζοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν σήμερα  την απογοήτευσή τους, μετά την ανακοίνωση των διοργανωτών των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ότι δεν θα πουλήσουν εισιτήρια στο κοινό.

 Οι διοργανωτές του Πεκίνου ανακοίνωσαν αργά χθες ότι εισιτήρια θα παραχωρηθούν σε «στοχευμένες» ομάδες ανθρώπων, οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν αυστηρά μέτρα πρόληψης της Covid-19 πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την παρουσία τους στους αγώνες.

 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διαρκούν από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου.
 
 Το θέμα της πολιτικής για το κοινό στους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε μεγάλη...τάση στο Weibo της Κίνας, το αντίστοιχο Twitter, με πάνω από 30 εκατομμύρια προβολές σήμερα.
 «Είμαι κάτοικος του Πεκίνου, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια παρόλο που θέλω να πάω», είπε ένας χρήστης του Weibo.
 «Παρακαλώ δώστε μου μια ευκαιρία. Έχω έναν πράσινο πιστοποιητικό υγείας, έχω εμβολιαστεί τρεις φορές και δεν έχω πάει ποτέ σε περιοχή μεσαίου ή υψηλού κινδύνου», είπε ένας άλλος.

 Οι διοργανωτές είχαν πει τον Σεπτέμβριο ότι δεν θα υπήρχαν διεθνείς θεατές στους Αγώνες. Οι πολιτικές πρόληψης της Covid-19 της Κίνας έχουν κλείσει τα σύνορά της στους διεθνείς ταξιδιώτες. Δεν ήταν ξεκάθαρο πόσοι θεατές θα βρίσκονται  στις διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις.
 
 Τον Νοέμβριο, ο γενικός διευθυντής του χώρου διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων είπε ότι η συμμετοχή εκεί θα περιοριστεί στο 20% της χωρητικότητας, ή σε λιγότερα από 1.000 άτομα.

 Στο Πεκίνο, οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων και το λοιπό προσωπικό των Αγώνων θα απομακρυνθούν σε μία «φούσκα» για την πρόληψη της εξάπλωσης της Covid-19.

 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι, διεξήχθησαν χωρίς θεατές.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων