Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γκολ του Κοντογκμπία για τους σκλάβους της Λιβύης

Ο Κοντογκμπία ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη (0-2) που πανηγύρισε η Βαλένθια στην Βαρκελώνη, απέναντι την Εσπανιόλ, επιτυχία που διατήρησε τις «νυχτερίδες» στο κυνήγι της Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχει 34 βαθμούς, μετά από 12 ματς, τέσσερις λιγότερους έχει η Βαλένθια.  Το γκολ που σημείωσε όμως, ανοίγοντας το σκορ (67΄), περίμενε να το πανηγυρίσει στο τέλος του αγώνα, προκειμένου να να αποφύγει την κίτρινη κάρτα.
 Στέλντοντας το δικό του μήνυμα, για όσα αποκαλύφθηκαν πως συμβαίνουν στην Λιβύη. Ο Γάλλος μέσος, έδειξε μία φανέλα προς τους φιλάθλους, στην οποία μπορούσε να διαβάσει κάποιος στα γαλλικά: «Έξω από το ποδόσφαιρο, δεν είμαι προς πώληση», με σαφή ένδειξη υποστήριξης για τους Αφρικανούς που ...πωλήθηκαν στη Λιβύη. Επίσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε λίγο αργότερα: «Η εξέγερση είναι στην πορεία, στηρίζω τους ανθρώπους που τους εκμεταλλεύτηκαν στην Λιβύη», ανέφερε. 
 Με το ίδιο πνεύμα πανηγύρισε και ο Αφρικανός παίκτης της Λεβάντε Ντουκουρέ, το γκολ που πέτυχε εναντίον της Λας Πάλμας, κάνοντας μια χειρονομία με τα χέρια του, που προσομοίαζε σε μια αλυσίδα, όπως εκείνη που ήταν δεμένοιοι Αφρικάνοι προς πώληση  στη Λιβύη.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ