Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Ινφαντίνο: «Το Κατάρ θέλει να να καταπλήξει τον κόσμο»

 Aκριβώς 1.000 ημέρες μας χωρίζουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενήσει το 2022 το Κατάρ. 
 
    Το πρώτο Μουντιάλ στην Μέση Ανατολή και τον Αραβικό κόσμο, όπου για τελευταία φορά 32 ομάδες (από το 2026 αυξάνονται σε 48) θα αγωνιστούν σε οκτώ εντυπωσιακά γήπεδα. 
 
    Πρόκειται, όπως αναφέρεται σήμερα στην ιστοσελίδα της FIFA, για ένα πολύ-αναμενόμενο τουρνουά, για το οποίο έχουν ήδη διεξαχθεί 136 από τους 900 προκριματικούς αγώνες. 
 
    Δύο γήπεδα λειτουργούν ήδη κανονικά, το Khalifa International και το Al Janoub, τρία ακόμη (Education City,  Al Rayyan και Al Bayt), θα εγκαινιαστούν εφέτος, ενώ τα υπόλοιπα τρία θα είναι έτοιμα πολύ πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.
 
    Οι ολοκαίνουργιες γραμμές του μετρό έχουν επίσης παραδοθεί και έχουν μεταφέρει με επιτυχία πάνω από 50.000 φιλάθλους σε τρεις αγώνες κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων.  

    Νέοι δρόμοι και χώροι προπόνησης έχουν ολοκληρωθεί, το αεροδρόμιο επεκτάθηκε και θα παραδοθούν μόνιμα και προσωρινά καταλύματα με στόχο την αντιμετώπιση της ζήτησης, λαμβάνοντας επίσης υπ΄ όψιν την χρήση μετά το τέλος του Μουντιάλ.
 
    «Με 1.000 ημέρες να υπολείπονται, το Κατάρ βρίσκεται εκεί που κανένας άλλος οικοδεσπότης δεν ήταν πριν. Το Κατάρ θέλει να καταπλήξει τον κόσμο και είναι σε καλό δρόμο για να το επιτύχει», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και πρόσθεσε...

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

   

randomness