Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Λουτσέσκου: «Τέτοια λάθη μας κοστίζουν»

 Απογοητευμένος από το τελικό αποτέλεσμα μετά την ήττα της ομάδας του από την Κοπεγχάγη με 2-1, εμφανίστηκε χθες βράδυ ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο ξένος τεχνικός δεν έκρυψε την δυσφορία του για τα λάθη που έγιναν από τους παίκτες του αλλά και την αδυναμία να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και έχασαν. Αναλυτικά είπε:  

    «Το πιο σημαντικό είναι να σκοράρεις. Ειδικά όταν έχεις μεγάλες ευκαιρίες, όπως εμείς. Αλλά η τεράστια απογοήτευση μου είναι ότι δεχόμαστε τέτοια γκολ. Μια ομάδα με ωριμότητα, που θέλει να πετύχει υψηλότερους στόχους δεν μπορεί να δέχεται τέτοια γκολ. Έχω την αίσθηση πως ακόμη δεν έχουμε αυτοπεποίθηση. Για να πω την αλήθεια, υπάρχει θέμα με αυτά τα λάθη. Τέτοια λάθη μας κοστίζουν και μας ρίχνουν.
    Ήμασταν στο 1-0. Είχαμε το 1-0. Τρεις βαθμοί, πρώτη θέση. Μείναμε πίσω με 1-2. Παρουσιάζουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο όταν δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Όπως έγινε στο 1-2. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Είναι μια κατάσταση που μας αναστατώνει. Το να ξεκινάς δηλαδή τη φάση του γκολ με δική μας ενέργεια κι ανάπτυξη. Χωρίς να μας δωρίσουν κάτι. Μόνοι μας.
    Πρέπει όμως να σταματήσει αυτό με τα γκολ που δεχόμαστε. Το καθαρό μυαλό δίνει τις νίκες. Το συζητήσαμε αυτό και με τους παίκτες. Στην ανάπαυλα είπαμε πως πρέπει να έχουμε θέληση. Υπάρχει ένα άγχος και μια αναταραχή. Με τον Απόλλωνα από το 1-1 και χωρίς πίεση, υπήρχε μια αναταραχή και σύγχυση. Στο δεύτερο μέρος ηρεμήσαμε».
    Σε ερώτηση για το αν ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση:«Έχουμε προσωπικότητες μέσα στην ομάδα. Είναι θέμα δουλειάς και στο τέλος δικής μου ευθύνης. Το επιτελείο μου κι εγώ είμαστε υπεύθυνοι στο να βρούμε την αποφασιστικότητα και την ηρεμία στους ποδοσφαιριστές. Έχουμε δεχθεί 10 εύκολα γκολ στο πρωτάθλημα. Πίεσα τους παίκτες κι ίσως δεν έπρεπε τόσο. Αν όμως στα λάθη αυτά έφταιγε μόνο ένας, θα λέγαμε πως φταίνε οι προσωπικότητες. Τώρα που φταίνε όλοι, είναι θέμα δουλειάς. Ίσως να έπρεπε να ασκήσω λιγότερη πίεση. Να είχαμε διαφορετική προσέγγιση. Ίσως να είναι δικό μου λάθος.
    Όσον αφορά τα γκολ που δεχόμαστε στο Conference είναι σίγουρα γκολ που μπορούσαμε να αποφύγουμε. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι. Να έχουμε υπομονή.
    Παράγουμε καλό ποδόσφαιρο κι έχουμε ένταση. Αν γίνουμε πιο συνεπής και σταματήσουμε να δεχόμαστε ένα σουτ και να τρώμε ένα γκολ θα αλλάξει η κατάσταση. Θα έρθει κι αυτό. Σίγουρα θα έρθει».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.