Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Π. Παπαϊωάννου: "Υπαιτιότητα της ΑΕΛ το ότι δεν έγινε το παιχνίδι"

Με ξεκάθαρη υπαιτιότητα της ΑΕΛ, δεν διεξήχθη ο προγραμματισμένος για σήμερα αγώνας της Λαμίας κόντρα στους Θεσσαλούς, όπως τόνισε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Λαμία, Πανουργιάς Παπαϊωάννου στις δηλώσεις του μετά τα όσα στο ΔΑΚ "Αθανάσιος Διάκος" χωρίς να διεξαχθεί το παιχνίδι.

"Το παιχνίδι δεν έγινε με υπαιτιότητα, καθαρά της ΑΕΛ. Δεν έχει πληρώσει τα παράβολα συμμετοχής κάποιων ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ, τιμωρήθηκε χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες, πως και τι, αλλά αυτό που ξέρω από το έγγραφο που μας ήρθε είναι ότι δεν έχει πληρώσει τα συμβόλαιο, ή μάλλον τα έχει πληρώσει τα παράβολα με μια επιταγή που έχει "σφραγιστεί" και δεν έχει πληρώσει τη συμμετοχή των παικτών. Εμείς κατεβήκαμε κανονικά στο γήπεδο, η ΑΕΛ, ενώ είχε 22 παίκτες αποστολή, έβαλε τους εννέα τιμωρημένους στην ενδεκάδα και επέλεξε με αυτό τον τρόπο να μη γίνει το παιχνίδι ενώ θα μπορούσε από τις 13:00 η ώρα, αν θυμάμαι καλά, που είχαμε ενημέρωση με επίσημο χαρτί από την ΕΠΟ και τους ποδοσφαιριστές να... κατεβάσει αφού είχε 12-13 παίκτες και θα μπορούσε να παίξει στο ματς. Επέλεξε το δρόμο να μην... κατεβεί στο παιχνίδι με αυτό τον τρόπο. Να βάλει εννιά ποδοσφαιριστές από αυτούς που δεν είχαν τα δελτία στη βασική ενδεκάδα. Αλλή η ουσία είναι και να μείνουμε εκεί, ότι δεν είχαν πληρωθεί τα παράβολα συμμετοχής των ποδοσφαιριστών στο πρωτάθλημα. Είναι ξεκάθαρο. Όλες οι ομάδες πληρώσαμε τα παράβολά μας κανονικά, τώρα η ΠΑΕ ΑΕΛ γιατί επέλεξε αυτό το πράγμα να μην πληρώσει τα παράβολά της, δεν το ξέρω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Είναι ξεκάθαρο".

Ερωτηθείς για το τι έχει γράψει ο διαιτητής στο Φύλλο Αγώνα, ο κ. Παπαϊωάννου απάντησε: "Ο διαιτητής στο Φύλλο Αγώνα, όπως ενημερώθηκα, γράφει ότι από την αρχική ενδεκάδα της ΑΕΛ, εννέα παίκτες δεν μπορούν να συμμετάσχουν γιατί είναι αντικανονική η συμμετοχή τους. Αυτό με ενημέρωσαν γιατί δεν το είδα το Φύλλο Αγώνα. Αλλά ζήτησα να ενημερωθώ γιατί δεν έγινε το παιχνίδι και μου είπαν ότι μετά από ταυτοπροσωπία, εννέα παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας, είναι αντικανονική η συμμετοχή τους στο παιχνίδι. Έβαλε δηλαδή τους "αντικανονικούς" στη βασική ενδεκάδα για να μην... κατεβεί".

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Αλέξη Κούγια, ότι η Λαμία είναι το "αγαπημένο παιδί του βρώμικου ποδοσφαίρου", είπε: "Ας κοιτάξει τα του οίκου του, δεν θέλω ούτε να κρίνω τα λόγια του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ, ο κόσμος γνωρίζει και της Λαμίας και της Λάρισας, το ποιος είναι ιδιοκτήτης της Λαμίας και της κάθε ομάδας και το πόσο έχουμε "ματώσει" όλα αυτά τα χρόνια για να φτάσει σε αυτό το σημείο η ομάδα. Γνωρίζετε καλά ποιος είναι ιδιοκτήτης της Λαμίας και ακόμα-ακόμα και από που χρηματοδοτείται αυτή η ομάδα. Εμείς δεν ανήκουμε ούτε σε μεγάλες ομάδες και παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια και αν θυμάστε, να σας γυρίσω λίγο πιο παλιά και να θυμίσω ότι η Λαμία, για έναν τελείως ανούσιο λόγο, είχε τιμωρηθεί κάποτε για έναν ποδοσφαιριστή, με την υπόθεση Μουμίν, όταν ο διαιτητής είχε γράψει το Φύλλο Αγώνα στο σπίτι του και την ώρα που παίζαμε παιχνίδι, που ξεκίνησε στις 15:00, στις 15:10 ήρθε το φαξ που μας ενημέρωσε για την τιμωρία της ομάδας. Τότε μας έβγαλαν στις 15:10 ότι έχουμε μέσα στην ενδεκάδα, τιμωρημένο παίκτη και χάσαμε το παιχνίδι στα... χαρτιά και πήγαμε και -3 και έτσι τότε δεν συμμετείχαμε στα Play Offs. Που εμείς δεν είχαμε αφήσει κάτι απλήρωτο, αλλά είπε ο διαιτητής ότι θυμήθηκε ότι κάτι είχε πει ο ποδοσφαιριστής και μετά το συμπλήρωσε στο Φύλλο Αγώνα ενώ εμείς δεν είχαμε ούτε Φύλλο Αγώνα ούτε τίποτα. Τουλάχιστον, εμείς από την πλευρά μας, θέλαμε να γίνει το παιχνίδι γιατί δεν γνωρίζαμε ότι η ΑΕΛ έχει πρόβλημα οικονομικό".

Όσο για το αν καταλογιστεί το ματς υπέρ της Λαμίας, απάντησε: "Αυτό δεν το γνωρίζω. Γνωρίζω όμως ότι δεν είμαστε οι υπαίτιοι γιατί δεν έγινε το παιχνίδι. Γνωρίζω ότι όταν μια ομάδα έχει την υπαιτιότητα για το παιχνίδι, χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά. Η υπαιτιότητα, ασφαλώς είναι της ΑΕΛ. Και είναι γιατί δεν πλήρωσε τα δελτία των παικτών. Είναι ξεκάθαρα τα πράγματα". 

 

 

 

 

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness