Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το ποδόσφαιρο στην «υπηρεσία» για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19

Οι φίλαθλοι της Ακτής Ελεφαντοστού που παρακολουθούν εξ αποστάσεως το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, φτάνουν στις ειδικές ζώνες φιλάθλων («fan zones») έχοντας κάνει τεστ, φορώντας μάσκες και με πιστοποιητικά εμβολιασμού για την Covid-19, ακολουθώντας πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας για την προώθηση του εμβολιασμού.

 Το ποδόσφαιρο είναι το αγαπημένο άθλημα της χώρας της Δυτικής Αφρικής και χιλιάδες φίλαθλοι έχουν φτάσει στα «χωριά του Κυπέλλου Εθνών» στην εμπορική πρωτεύουσα Αμπιτζάν, όπου οι αγώνες προβάλλονται σε γιγαντοοθόνες.

 Ένα από τα φαβορί του τουρνουά, η Ακτή Ελεφαντοστού βρίσκεται στον ίδιο όμιλο (5ο) με την Αλγερία και τη Σιέρα Λεόνε, ενώ νίκησε την Ισημερινή Γουινέα με 1-0, στον πρώτο αγώνα της το απόγευμα της Τετάρτης, και βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου.
 «Ήρθαμε με εμβόλια και πολλά άλλα, για να ευαισθητοποιήσουμε τον πληθυσμό σχετικά με τη χρήση μάσκας και τη συμμόρφωση με τα προστατευτικά μέτρα» δήλωσε ο Σέρζ Γιάο Ντεζού, διευθυντής Covid-19 για το υπουργείο Υγείας στη «ζώνη φιλάθλων» σε ένα προάστιο του Αμπιτζάν.

 Το Αμπιτζάν είναι το κέντρο της επιδημίας Covid-19 στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου τα κρούσματα έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης «Όμικρον».
 
 Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έχει εμβολιαστεί περίπου το 14% των 26 εκατομμυρίων του πληθυσμού της χώρας μέχρι στιγμής, έχοντας ως στόχο να διπλασιαστεί αυτό το ποσοστό μέχρι τα τέλη Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

 «Αυτό που με παρακίνησε να εμβολιαστώ ήταν ο αγώνας της Ακτής Ελεφαντοστού» είπε ένας 31χρονος ποδοσφαιρόφιλος, μετά τον εμβολιασμό του.

 Η Ακτή Ελεφαντοστού έχει αναφέρει τουλάχιστον 77.857 κρούσματα και 742 θανάτους που σχετίζονται με την Covd-19 από την έναρξη της πανδημίας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness