Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

«Super League 2 με 12 ομάδες» ζητούν οι ΠΑΕ της B΄ κατηγορίας

Τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος της Super League 2 με δώδεκα ομάδες, μετά και τη δικαίωση της ΠΑΕ Χανιά από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, ζητούν οι ομάδες που -βάσει των όσων ισχύουν- έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Σε κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν οι 11 εκ των 12 ΠΑΕ (με την υποσημείωση ότι δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με εκπρόσωπο του Πλατανιά), επισημαίνουν ότι το Διαιτητικό Δικαστήριο έχει ακυρώσει την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία προέβλεπε την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της SL2 μe 18 ομάδες και δηλώνουν την κατηγορηματική τους αντίθεση «... σε οποιαδήποτε παρέμβαση από τον Υπουργό, η οποία θα καταργούσε το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Με την με αριθμό 104/2020 Απόφαση του ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ της Ε.Π.Ο. έγινε δεκτή η Προσφυγή της «ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ» με 5-0 ψήφους (μεταξύ αυτών και του εκπροσώπου της ΕΠΟ) και ακυρώθηκε η με αριθμό 41/19-8-2020 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία προέβλεπε την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της SL2 μe 18 ομάδες.

Αυτό σημαίνει πλέον ότι, το Πρωτάθλημα κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021 της Super League 2, θα διεξαχθεί με 12 Ομάδες.

Ομοίως απερρίφθησαν από το ίδιο Δικαστήριο και οι Προσφυγές των ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΟΠΗ και ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΟΝΤΟΥ, οι οποίες μεταξύ άλλων αιτούντο την κατάργηση της Football League και την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League 2 σε δύο ομίλους.

Σεβόμενοι τις ως άνω Αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου, την πλειοψηφία του οποίου απαρτίζουν εν ενεργεία ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ και οι οποίες είναι ανέκκλητες, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά, ότι είμεθα αντίθετοι σε οποιαδήποτε παρέμβαση από τον Υπουργό, η οποία θα καταργούσε το περιεχόμενο των αποφάσεων αυτών».

Την ανακοίνωση προσυπογράφουν οι ΠΑΕ Ξάνθη, Πανιώνιος, Χανιά, Λεβαδειακός, ΑΕ Καραϊσκάκης, Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Τρίκαλα και Ιωνικός.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

 

   

randomness