Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Τι αναφέρει το Φύλλο Αγώνα του ματς ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΛ

Το ντέρμπι του ΠΑΣ Λαμία με την ΑΕΛ δεν έγινε ποτέ και πλέον άπαντες περιμένουν τις ανακοινώσεις από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αποσαφηνιστεί τι θα γίνει με το ματς.
 
Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση πάρθηκε επειδή η πλευρά των «βυσσινί» επέμεινε πως θα χρησιμοποιήσει τους 10 παίκτες που ανακλήθηκαν τα δελτία τους από την ΕΠΟ καθώς δεν είχε σχετική επίσημη ενημέρωση.
 
Αυτόματα, εάν  βέβαια επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, η ΑΕΛ θα κληθεί να απολογηθεί στις αρμόδιες αθλητικές δικαστικές αρχές πως μία αναμέτρηση δεν έγινε με υπαιτιότητά της και εκτός από το αυτονόητο, ότι θα θέλει από την πλευρά της να αποδείξει την αθωότητά της (δηλαδή ότι η απόφαση της ΕΠΟ δεν ήταν σωστή), θα κινδυνεύει και με  αντίστοιχες «καμπάνες» εάν αποδειχθεί ένοχη. 
 
Με τι ποινές θα το δούμε μόλις (και αν πάντα) απαγγελθεί κατηγορητήριο, αφού τα όσα συνέβησαν σήμερα (6/2) στο ΔΑΚ είναι κάπως πρωτόγνωρα και δεν υπάρχει, πρόσφατο τουλάχιστον, προηγούμενο. 
 
Υπάρχουν πάντως τρεις πιθανές εξελίξεις:
 
Α) Κατηγορία πως δεν διεξήχθη ή διακόπηκε ένα παιχνίδι με υπαιτιότητα μίας ομάδας, στην προκειμένη περίπτωση της ΑΕΛ. Σε αυτή την περίπτωση θα κινδυνεύει να χάσει τον αγώνα με 3-0 και με «βαρύ» χρηματικό πρόστιμο (δεν υπάρχει αφαίρεση βαθμών καθώς δεν είχε υπήρχαν επεισόδια). 
 
Β) Αποχώρηση ομάδας μετά την έναρξη κάποιας αναμέτρησης. Θεωρητικά σέντρα δεν είχαμε ποτέ, όμως το παραπάνω σενάριο το κρατάμε για παν ενδεχόμενο. Εάν κατηγορηθεί για κάτι τέτοιο (και αποδειχθεί φυσικά) τότε θα χάσει το ματς με 3-0 (σκορ δεν είχαμε), θα της αφαιρεθούν 5 βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα και ακόμη 5 από το επόμενο. Φυσικά υπάρχει και το «τσουχτερό» πρόστιμο. 
 
Γ) Συμμετοχή παίκτη ή παικτών από μία ομάδα σε έναν αγώνα, χωρίς να έχουν δελτίο. Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα που χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστή ή ποδοσφαιριστές χωρίς δελτίο, χάνει τον αγώνα με 3-0 και της αφαιρούνται 3 βαθμοί (και της επιβάλλεται πρόστιμο). 
 
Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τα αναπάντητα ερωτήματα θα ξεκαθαρίσουν με τις κλήσεις σε απολογία, όταν γίνουν αυτές. Τότε θα αποσαφηνιστεί σε μεγάλο βαθμό πως θα χαρακτηριστεί μη διεξαγωγή του σημερινού αγώνα και φυσικά από το αν η ΑΕΛ θα κληθεί να απολογηθεί ως υπαίτια μη τέλεσής του. 

Σε ανακοίνωσή της, η Super League, η οποία είχε αναφέρει νωρίτερα τα εξής: “Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνος, ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΣ Λαμία – ΑΕΛ, κ. Α. Κουτσιαύτης, αποφάσισε “την οριστική μη έναρξη του αγώνα”, βάσει του Άρθρου 17 του ΚΑΠ της ΕΠΟ”.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, παράλληλα, υποστήριξε πως κακώς ο Αρτινός ρέφερι εφάρμοσε το άρθρο 17 παρ.2 του ΚΑΠ και πως θα έπρεπε να πορευτεί με το άρθρο 18.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ ΚΑΠ, ΠΑΡ.2

“Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου (λιγότερους από εννέα) ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000)

ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών, δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στα τα πανελλήνια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και από πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) ευρώ για κάθε αγώνα στα τοπικά πρωταθλήματα. Οι

ανωτέρω ποινές επιβάλλονται για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα και μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα. Οι αγώνες που δεν διεξάγονται

λόγω παραίτησης ή μη καθόδου μίας ομάδος, προσμετρώνται κανονικά για την έκτιση των ποινών των ποδοσφαιριστών, των αξιωματούχων της αντιπάλου ομάδος, όπως και της ίδιας της αντιπάλου (π.χ. ποινή κεκλεισμένων των θυρών)”.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 18 ΤΟΥ ΚΑΠ ΠΑΡ. 1Α-Β, 3Α

“Οι ομάδες όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών κατηγοριών, πανελληνίων των τοπικών πρωταθλημάτων, όπως και πρωταθλημάτων υποδομής, σε όλους τους αγώνες τους υποχρεούνται να έχουν μαζί τους και να παραδίδουν στο διαιτητή:

α) Τα δελτία αθλητικής ιδιότητας των ποδοσφαιριστών.

β) τις κάρτες υγείας των (αγωνιζόμενων) ποδοσφαιριστών εν ισχύι.

3 α) Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου χωρίς την ύπαρξη των νομίμως εκδοθέντων δικαιολογητικών των εδαφίων α’ και β’ της παρ. 1 του παρόντος, ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν, παρά την απαγόρευση, ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα, σε περίπτωση αποδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις”.

 

 
 
Πηγή: gazzetta.gr