Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Τουλάχιστον έξι ομάδες στη Serie A δεν πληρώνουν από τον Ιανουάριο

Τουλάχιστον έξι σύλλογοι της Serie A δεν πληρώνουν τους παίκτες τους από τον Ιανουάριο, καθώς η συζήτηση συνεχίζεται για τις περικοπές μισθών, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Repubblica.

Μέσα στην πανδημία του COVID-19 αρκετές ομάδες έχουν καταλήξει σε συμφωνίες για περικοπές αμοιβών, όπως η Γιουβέντους και η Ρόμα, ενώ άλλες ακόμη αγωνίζονται για να βρουν κοινό τόπο με τους παίκτες.

Από την πλευρά τους, οι ποδοσφαιριστές θέλουν να είναι βέβαιοι ότι σε ενδεχόμενες μειώσεις τα χρήματα θα βοηθήσουν άλλους υπαλλήλους του συλλόγου που έχουν πληγεί ή πως θα καταλήξουν σε ένα ταμείο συνεισφορών για ομάδες ημιεπαγγελματιών και γυναικών.

Στη διάρκεια αυτών των διαπραγματεύσεων, η Repubblica αναφέρει ότι τουλάχιστον έξι σύλλογοι της Serie A έχουν παγώσει τις πληρωμές από τον Ιανουάριο, αξιοποιώντας ένα «παράθυρο» που τους δίνεται, καθώς ο έλεγχος για την καταβολή της μισθοδοσίας του πρώτου τριμήνου του έτους ελέγχεται στα τέλη Ιουνίου.

Οι περισσότερες ομάδες της Serie A επέστρεψαν στις προπονήσεις προπόνηση αυτή την εβδομάδα, αλλά όλες ήταν πολύ προσεκτικές και επισήμαναν σε δηλώσεις ότι η άσκηση είναι «εθελοντική» και όχι υποχρεωτική εργασία.

Αυτό συμβαίνει επειδή αρχικά στους αθλητές των ομαδικών αθλημάτων είχε απαγορευτεί να εργάζονται σε ένα προπονητικό κέντρο μέχρι τις 18 Μαΐου, ενώ θα μπορούσαν να τρέξουν σε ένα τοπικό πάρκο, ως πολίτες, από τις 4 Μαΐου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

 

   

Απόψεις