Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ζεσούς: «Χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα σκορ που κανείς δεν θα μπορούσε εδώ»

Ικανοποιημένος από τη νίκη επί του Ολυμπιακού, όχι όμως από το τελικό 3-2, εμφανίστηκε ο Ζόρζε Ζεσούς. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο τεχνικός της Σπόρτινγκ Λισαβόνας τόνισε ότι η ομάδα του έχασε ευκαιρία για μία μεγάλη σε έκταση νίκη, προσθέτοντας πάντως ότι ο βασικός στόχος ήταν η νίκη και αυτή επιτεύχθηκε.
«Ο βασικός μας στόχος εδώ ήταν να πάρουμε τη νίκη. Αυτό είχαμε ως προτεραιότητα στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός μπαίνει... αγριεμένος στο γήπεδο και ότι με την βοήθεια του κόσμου θα μας πίεζε. Εμείς τους αιφνιδιάσαμε, βγάλαμε εκτός τον κόσμο και τον αντίπαλο και θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει πέντε ή και έξι γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Στο β΄ μέρος ήμασταν πιο χαλαροί και οι παίκτες μας νόμιζαν ότι τελείωσε η αναμέτρηση. Έχουμε δει όμως ματς να "γυρίζουν". Ο Ολυμπιακός έφερε το σκορ πολύ κοντά. Κρατάω ότι είχαμε ευκαιρία για μία τεράστια νίκη και δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε ένα σκορ που κανείς άλλος δεν θα μπορούσε εδώ». 
Για τα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του προς το φινάλε της αναμέτρησης, ο Πορτογάλος προπονητής επισήμανε: «Καταρχάς να μην μειώνουμε τη νίκη της Σπόρτινγκ. Μιλάμε για τα δύο γκολ που δεχθήκαμε αλλά κάναμε μία νίκη εδώ και βάλαμε τρία γκολ, που δεν είναι καθόλου εύκολο. Το πιο θετικό είναι ότι φεύγουμε νικητές. Ουσιαστικά τα δύο γκολ που δεχθήκαμε ήταν στο τέλος του αγώνα, όταν είχε κριθεί το αποτέλεσμα. Ήταν ένας παίκτης του Ολυμπιακού με 4 αμυντικούς, δεν ήταν κάτι οργανωμένο. Οι αμυντικοί μας ήταν χαλαροί και δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο και ότι θα "γύριζε" τέτοιο ματς ο Ολυμπιακός».
Ο Ζεσούς δεν συμφώνησε με την εκτίμηση ότι η άμυνα του Ολυμπιακού, που έπαιζε ψηλά, βοήθησε τη Σπόρτινγκ να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις και να "καθαρίσει" το ματς: «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τα δύο πρώτα γκολ ήταν σε κανονική ροή παιχνιδιού. Με το πολύ γρήγορο γκολ ο Ολυμπιακός μπορεί να έχασε την αυτοπεποίθησή του. Ξέραμε πως ο Ολυμπιακός θα είχε κατοχή. Εμείς θέλαμε να λειτουργήσουμε με αντεπιθέσεις. Δεν ήταν θέμα εάν η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν τόσο κακή, αλλά ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι και ξέραμε πώς να λειτουργήσουμε».

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ