Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έβρος: Επιχείρησαν να περάσουν κλεμμένη Λαμποργκίνι στην Τουρκία

Δύο άτομα συνελήφθησαν στο τελωνείο Κήπων, όταν επιχείρησαν να περάσουν παράνομα στην Τουρκία μια κλεμμένη Lamborghini.

Ένας 42χρονος Ιρανός και η σύζυγός του συνελήφθησαν στο Τελωνείο Κήπων Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου, καθώς ο 42χρονος προσπάθησε να περάσει παράνομα στην Τουρκία μια πολυτελέστατη Lamborghini, την οποία είχε νοικιάσει με leasing από γερμανική εταιρεία και είχε δεσμευτεί να την κυκλοφορεί στην Ισπανία (την είχε δηλώσει ως μέρος μόνιμης κατοικίας).  

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 42χρονος παρέλαβε τη Λαμποργκίνι στο Μπάρι της Ιταλίας αλλά παραβίασε τους όρους της συμφωνίας και δεν μετέφερε το αυτοκίνητο στην Ισπανία. Αντ’ αυτού, με πλοίο πέρασε το πολυτελές όχημα στην Ελλάδα και το οδήγησε στο Τελωνείο των Κήπων.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX προέκυψε ότι η μπλε Λαμποργκίνι ήταν καταχωρημένη από τις Αρχές της Γερμανίας ως κλαπέν -υπεξαιρεθέν- απολεσθέν καθώς επίσης και ότι οι εξουσιοδοτήσεις δικαιώματος εξαγωγής του οχήματος από χώρα της Ευρώπης που ενοικιάστηκε, τις οποίες επέδειξε ο οδηγός, είναι πλαστές.

Ο Ιρανός οδηγός ισχυρίστηκε πως πήγαινε διακοπές μαζί με τη γυναίκα του στην Κωνσταντινούπολη. Οι Αρχές δεν αποκλείουν το αυτοκίνητο να κατέληγε σε κάποιον πλούσιο επιχειρηματία σε χώρα της Μέσης Ανατολής όπου καταλήγουν πολλά κλεμμένα πολυτελή οχήματα. Να σημειωθεί ότι κατασχέθηκαν η Λαμποργκίνι καθώς και οι δύο πλαστές εξουσιοδοτήσεις. Το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί.

Πηγή: teokanistras.gr