Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Α. Καββαδία: Η δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών, μόνη δίκαιη λύση για το παλαιστινιακό

Τη σταθερή και αμετακίνητη υποστήριξη στα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού, εξέφρασε η βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, συμμετέχοντας στις εργασίες των Επιτροπών Ελέγχου (Monitoring) και Πολιτικών Υποθέσεων (Political Affairs) της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι.

Χαρακτηρίζοντας το Παλαιστινιακό ως ένα χρόνιο πρόβλημα -η δίκαιη και βιώσιμη λύση του οποίου δεν μπορεί παρά να αποτυπώνεται στη δημιουργία δύο ανεξάρτητων κρατών, στα σύνορα του 1967, με αναγνωρισμένη πρωτεύουσα της Παλαιστίνης την Ανατολική Ιερουσαλήμ- η κ. Καββαδία στηλίτευσε την πρωτοβουλία Τραμπ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ καθώς, όπως είπε, η κίνηση αυτή οξύνει και άλλο την κρίση στην περιοχή που μετρά, ήδη, 50 χρόνια ισραηλινής κατοχής. «Το ειδικό καθεστώς της πόλης, το ανατολικό τμήμα της οποίας είναι ακόμη υπό κατοχή, έχει αναγνωριστεί από μια σειρά αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς», επεσήμανε η Αννέτα Καββαδία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι «η Ιερουσαλήμ θεωρείται εξίσου ιερή πόλη για τους χριστιανούς, τους μουσουλμάνους και τους εβραίους, και ως τέτοια θα έπρεπε να συμβολίζει την ανεκτικότητα, τη συνύπαρξη και τη συνεργασία, τόσο για τους λαούς που ζουν εκεί όσο και για τον κόσμο ολόκληρο».

«Κανείς», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια και να αγνοεί τη σκληρή πραγματικότητα έτσι όπως αυτή καταγράφεται και από τις επιτόπιες έρευνες των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE). «Ενδεικτικά», είπε, «είναι τα όσα αναγράφονται σε σχετική έκθεση της PACE -υπό τον τίτλο : "Η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα" όπου καταδεικνύεται ότι η μόλυνση της ατμόσφαιρας, του νερού και του εδάφους, λόγω του αποκλεισμού είναι τέτοια, ώστε προβλέπεται η περιοχή να γίνεται "μη βιώσιμη" για τους ανθρώπους έως το 2020».

 

Πηγή: ΑΠΕ