Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Πόσα χρήματα παίρνουν οι Έλληνες βουλευτές και οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους

Μια έρευνα του ιρλανδικού site thejournal.ie φέρνει στην επικαιρότητα το θέμα των αποζημιώσεων των Ελλήνων Βουλευτών σε σχέση με το μέσο όρο των μισθών στη χώρα τους.

Το ρεπορτάζ επιχειρεί να φωτίσει τις αμοιβές γενικώς των βουλευτών των χωρών της ΕΕ συγκρίνοντάς τες με τις αμοιβές ενός μέσου πολίτη στη χώρα τους.

Οι «εθνοπατέρες» μας λοιπόν βρίσκονται μόλις στην 12η θέση με 61.620 ευρώ (5.135 το μήνα), όντας τελευταίοι από τις πραγματικά Ευρωπαϊκές χώρες ωστόσο η ιστοσελίδα δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει κάποιες βασικές λεπτομέρειες.

Δεν ξέρουμε αν για παράδειγμα ο Ιταλός βουλευτής έχει άλλες παροχές πλην των 125.220 ευρώ ετησίως, όμως ο Έλληνας έχει… Κάθε βουλευτής είναι και μέλος 4-5 επιτροπών οι αποζημιώσεις για τις οποίες είναι αφορολόγητες και δεν σημειώνονται πουθενά. Αν σκεφθεί κανείς ότι ένα απλό μέλος μιας, από τις εκατοντάδες επιτροπές και συμβούλια ελεγκτικών μηχανισμών και νομικών προσώπων, αμείβονται με 400 ευρώ τη συνεδρίαση, φανταστείτε που φθάνει το νούμερο στην περίπτωση των βουλευτών μας.

Επίσης έχει επιδότηση για το γραφείο που θα συντηρεί στην πρωτεύουσα και δύο υπαλλήλους συν τον αστυνομικό για υπηρέτες. Βάλτε και το δωρεάν αυτοκίνητο, τα δωρεάν κινητά και τα ταξίδια εργασίας(ανεξάρτητα αν κάποιοι κάνουν ή δεν κάνουν χρήση των παραπάνω) και βγάλτε τo λογαριασμό.

 

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.