Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Το πρώτο ελληνικό Facebook Messenger Bot μόλις κυκλοφόρησε

Το πρώτο Facebook Messenger Bot στην ελληνική αγορά παρουσίασε, χθες, η δημοφιλής υπηρεσία αναζήτησης προϊόντων και σύγκρισης τιμών, BestPrice.gr, με στόχο να προσφέρει στους χρήστες την πιο εύκολη και γρήγορη έρευνα αγοράς.

Του μιλάς, σου απαντάει. Τους λες τι ψάχνεις να αγοράσεις και σου προτείνει επιλογές. Δεν είναι κάποιος άνθρωπος επιφορτισμένος με την εξυπηρέτηση πελατών, αλλά το πρώτο Facebook Messenger Bot (M Bot, για συντομία) το οποίο μιλάει ελληνικά και αναλαμβάνει να μας λύσει τα χέρια στις online αγορές μας.

Με το M Bot του, το BestPrice.gr εκμεταλλεύεται τη νέα δυνατότητα του Facebook για δημιουργία bots τα οποία "ζουν" στην εφαρμογή Messenger του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, με στόχο να βρίσκονται ανά πάσα ώρα και στιγμή στην υπηρεσία των χρηστών του, διευκολύνοντάς τους στην αναζήτηση πληροφοριών από αγαπημένες τους υπηρεσίες και καταστήματα.

Θα έχεις βιώσει τα προβλήματα που μπορεί να προκαλούνται ορισμένες φορές στην επικοινωνία μέσω Facebook με brands και υπηρεσίες που διατηρούν σελίδες στο εν λόγω social medium. Βρίσκεις τη σελίδα, στέλνεις μήνυμα με μία απορία και έπειτα... περιμένεις, μέχρι να δει κάποιος το μήνυμά σου, να βρει τις πληροφορίες που ζητάς και να σου απαντήσει.

Δεν ευθύνεται απαραίτητα κάποιος για αυτό -άλλωστε, δεν μπορεί να συγχρονίζονται τα ωράρια όλων των ανθρώπων στον πλανήτη-, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Στην εποχή μας, θέλεις την πληροφορία που ζητάς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Εδώ έρχεται το πρώτο στην Ελλάδα M Bot υπηρεσίας online σύγκρισης τιμών από το BestPrice.gr.

Η χρήση του είναι απλή. Κάνεις κλικ στο https://m.me/bestprice.gr και πληκτρολογείς τον τίτλο του προϊόντος που αναζητάς. Για παράδειγμα: "iPhone 6 τιμή;" ή "Πόσο κοστίζει μια τηλεόραση LG 49 ίντσες;". Αν προτιμάς τον παραδοσιακό τρόπο, υποβάλλεις την ερώτησή σου με μήνυμα στη σελίδα του BestPrice.gr στο Facebook ή μέσω της εφαρμογής του Messenger στο κινητό σου.

Tο M Bot του BestPrice.gr απαντά στις ερωτήσεις σου για οποιοδήποτε προϊόν σε ενδιαφέρει, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, παρέχοντας τον αντίστοιχο σύνδεσμο για το προϊόν, ώστε να βρεις καταστήματα και να συγκρίνεις τιμές.

Εάν η απάντηση που λάβεις δεν είναι ακριβής, δοκίμασε ξανά εισάγοντας πιο συγκεκριμένα ποιο προϊόν αναζητάς. Και μην ανησυχείς: το bot σταδιακά θα ωριμάζει και θα γίνεται εξυπνότερο, παρέχοντας έτσι πιο χρήσιμες πληροφορίες και πιο ακριβείς απαντήσεις. Ήδη, σε μία ημέρα λειτουργίας η έκδοσή του έχει αναβαθμιστεί δύο φορές, χάρη στην αλληλεπίδρασή του με τον κόσμο, η οποία λειτουργεί "εκπαιδευτικά".

(ΠΗΓΗ PATHFINDER.GR)