Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

6.000 περισσότερες επιχειρήσεις έκλεισαν το 2016 ! - Υπερφορολόγηση και έλλειψη ρευστότητας απειλούν με ασφυξία την αγορά

• Κ. Μίχαλος: Μαύρες μέρες διανύει η ελληνική οικονομία


Η υπερφορολόγηση και η έλλειψη ρευστότητας δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα στην αγορά η οποία κινδυνεύει με οικονομική ασφυξία το 2017. Αυτό ηταν το βασικό συμπέρασμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, στην Λιβαδειά. Η ημερίδα πραγματεύτηκε το ασφαλιστικό, το φορολογικό και γενικά το διοικητικό περιβάλλον, στο οποίο θα είναι αναγκασμένοι να κινηθούν οι πολίτες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Ε.Β.Ε.Α., Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι οι διαγραφές επιχειρήσεων από το ΓΕΜΗ το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2016 αυξήθηκαν κατά 33,5% σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά σχεδόν 25.000 έβαλαν λουκέτο, δηλαδή 6.000 περισσότερες επιχειρήσεις έκλεισαν σε σχέση με το 2015. Αντίστοιχα μειώθηκαν κατά 10,4% και οι νέες εγγραφές.

 

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου.

 

 

    

 

Απόψεις

➥ Eικόνες από τις όμορφες εκδηλώσεις, που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γυναικών Αμφίκλειας, Ελάτειας και Κάτω Τιθορέας για να τιμήσουν την γιορτή της Μητέρας.