Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αδιόρθωτος ο πατέρας αρνητής στις Σέρρες: "Μέχρι να σταματήσουν τα μέτρα τα παιδιά θα κάτσουν σπίτι"

Τέσσερα αδέλφια, δύο μαθητές του Δημοτικού και δύο του Γυμνασίου, στην Αλιστράτη Σερρών δεν έχουν πάει ακόμη στο σχολείο -από την αρχή της σχολικής χρονιάς- καθώς ο πατέρας τους, αρνητής του κορονοϊού δεν τους αφήνει να φορούν μάσκα και να κάνουν self test.

Ο πατέρας εμφανίστηκε αμετανόητος και ανένδοτος μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες στο σχολείο, που δεν δέχεται τα παιδιά του, χωρίς να φοράνε μάσκες. Υποστήριξε, πως έτσι παραβιάζονται θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Μάλιστα ειδικά για την υποχρεωτική χρήσης μάσκας, προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, παραπέμποντας και στην ιατρική επιστήμη... με την φράση: "Άλλωστε όταν τα παιδιά φοράνε μάσκες στερούνται οξυγόνο". Γι’ αυτό τον λόγο, όπως υποστήριξε, έχει προχωρήσει και σε μηνύσεις κατά της σχολικής κοινότητας". 

Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή T-Live και υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως είναι θεμελιώδες δικαίωμά του και πως "τα παιδάκια μας μέχρι να σταματήσουν αυτά με τα μέτρα θα κάτσουν στο σπίτι". Όπως αποκαλύφθηκε, τα παιδιά απέχουν από τα μαθήματά τους εδώ και ένα χρόνο.

Όταν η Τατιάνα Στεφανίδου τού είπε ότι είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση, ο ίδιος απάντησε:

"Έχασαν την χρονιά τους, ενδιαφέρεστε εσείς πιο πολύ από εμένα για τα παιδιά μου; Μητέρα είστε, προσέξτε. Γιατί δεν βοηθάτε κανέναν άνθρωπο;"

"Έχει καταργηθεί το Δίκαιο; Είναι παράνομα τα μέτρα, το ξέρετε ότι κινδυνεύετε και εσείς; Νοιάζεται κανένας περισσότερο από εμάς για την υγεία των παιδιών μας; Κινδυνεύετε και εσείς οι δημοσιογράφοι που δεν λέτε την αλήθεια και παρουσιάζετε τους άλλους σαν αρνητές, σαν εξωγήινους; Μου είπατε ότι έχουν κριθεί νόμιμα αυτά; Ότι έχει καταλυθεί το Σύνταγμα;"

Μάλιστα, ανέφερε πως "το παιδί μου δέχθηκε απειλές από τον δάσκαλο που του είπε ότι αν δεν φοράς μάσκα ο μπαμπάς σου θα πάει φυλακή".

Eπίσης έκανε λόγο για "θεμελιώδη δικαιώματα που έχουν καταλυθεί και καλύπτονται από εσάς τους δημοσιογράφους". "Εσείς κάνετε τον διαχωρισμό των ανθρώπων" τόνισε.

 

Πηγή: thetoc.gr

 

    

randomness