Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Αίτημα Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική Επιτροπή


Να ζητηθούν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές το πόρισμα ή τα πορίσματα των αντιεισαγγελέων κ.κ. Ζάχαρη και Σοφουλάκη και να του χορηγηθούν αντίγραφα, ζητά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, ο τέως αναπληρωτής υπουργός ζητά να κληθεί ενώπιον τους σύμφωνα με το άρθρο 244 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικα να παράσχει πρόσθετες εξηγήσεις και να εξεταστεί χωρίς όρκο, «δεδομένου ότι έχουν προκύψει νέα, σημαντικά και κρίσιμα στοιχεία για την απόδειξη της αθωότητας μου και την ανεύρεση της αλήθειας».
Χαρακτηρίζει την ικανοποίηση των αιτημάτων του υποχρέωση της επιτροπής και σημειώνει πως απόρριψη του «θα αποτελέσει άλλη μια κραυγαλέα παρανομία» σε βάρος του.
Εν τω μεταξύ, αύριο κατατίθεται το πόρισμα της πλειοψηφίας ύστερα από περίπου εννέα μήνες εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα καταλήγει σε πρόταση άσκησης δίωξης κατά του τέως αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ αυτών της εκβίασης, της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας, της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και της εγκληματικής οργάνωσης, περίπτωση συμμορίας.

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων

randomness