Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΑΝΕΛ: Η συνάντηση Μητσοτάκ-Σόιμπλε καλύφθηκε από πέπλο σιωπής

«Καθόλου διαφωτιστικός, καθόλου ξεκάθαρος δεν υπήρξε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, για το τι ακριβώς ειπώθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε, η οποία καλύφθηκε από ένα πέπλο σιωπής και μυστηρίου» αναφέρει, σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου «για τη σιωπή Μητσοτάκη σχετικά με τις ελληνικές θέσεις».

«Αυτά τα οποία εξαναγκάστηκε να πει ο κ. Μητσοτάκης, με καθυστέρηση αρκετών ημερών, για το τι πραγματικά έθεσε στον κ. Σόιμπλε, σε καμία περίπτωση δεν κρίνονται ικανοποιητικά. Με μισόλογα και ακριτομυθίες δεν γίνεται αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών. Μέχρι και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, αντιτάσσεται δημόσια και ξεκάθαρα στην τακτική και στον τρόπο που ο Σόιμπλε αντιμετωπίζει τη Ελλάδα. Ενώ ο κ. Μητσοτάκης βολεύεται στην εκκωφαντική σιωπή» προσθέτει η κ. Παπαδοπούλου.

«Μόνο που οι Έλληνες πολίτες έχουν την απαίτηση να ξέρουν:

-Τι πραγματικά πιστεύει ο κ. Μητσοτάκης για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και των ακραίων κύκλων των δανειστών; Τις θεωρεί ή όχι παράλογες;

-Συμφωνεί με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για μέτρα 4 δισ. ευρώ μετά το τέλος του προγράμματος;

-Πρέπει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση χωρίς να γίνουν δεκτές αυτές οι εξωπραγματικές απαιτήσεις; Ή κατά τον ίδιο, πρέπει να κλείσει όπως-όπως και σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού;

Ο κ. Μητσοτάκης έχει χρέος προς τους Έλληνες πολίτες να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα τη στάση του» καταλήγει στην δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ