Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Πρόταση Μομφής που οδήγησε στην «αποκαθήλωση» του Φουντουλάκη

Για «συμπεριφορά που παρεκκλίνει της νομιμότητας και είναι αντίθετη με τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας», κάνει λόγο το κείμενο της μομφής, την οποία υπέβαλαν οκτώ μέλη της ολομέλειας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και οδήγησαν στην «αποκαθήλωση» του Γιώργου Φουντουλάκη από τη θέση του προέδρου της ΕΠΕ.

Αφορμή, σύμφωνα με το κείμενο της μομφής, στάθηκε η απόφαση του πρώην προέδρου να μην ενημερώσει την Ολομέλεια για το Αθλητικό Νομοσχέδιο, το οποίο αναρτήθηκε για Δημόσια Διαβούλευση στις αρχές Αυγούστου και περιελάμβανε σημαντικές ρυθμίσεις για τον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρίες και ειδικά για την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Αυτό που υπογραμμίζεται, όμως, είναι ότι ο κ. Φουντουλάκης «δεν κάλεσε σε συνεδρίαση τα μέλη προκειμένου να αποτυπωθεί η γνώμη όλων και να προκύψει η επίσημη θέση του τριτοβάθμιου οργάνου του Ελληνικού Παραολυμπιακού Κινήματος». 

Επίσης, μετά από αίτημα οκτώ εκ των δεκατριών μελών της ΕΠΕ και έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία των μελών για άμεση σύγκληση της ολομέλειας, ο πρώην πρόεδρος απάντησε στο αίτημα «ότι δεν μπορεί να συγκαλέσει την Ολομέλεια ως όφειλε γιατί βρίσκεται σε θερινές διακοπές».

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι την τελευταία τριετία και με αποκλειστική ευθύνη του κ. Φουντουλάκη έχει υποβαθμιστεί η λειτουργία της Ολομέλειας, ενώ δεν συγκαλεί ούτε την Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία πρέπει να συγκαλείτε τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.  

Για τους παραπάνω λόγους και με «γνώμονα την νομιμότητα και το συμφέρον του παραολυμπιακού κινήματος στη χώρα μας», κατατέθηκε πρόταση μομφής (σ.σ. η ψηφοφορία για την έκπτωση του ήταν 7 υπέρ, 2 λευκά και 1 κατά σε 13 μέλη) κατά του κ. Φουντουλάκη.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ