Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δ. Κουτσούμπας: Ο Οκτώβρης φωτίζει την πάλη των λαών, ο σοσιαλισμός είναι ανάγκη των καιρών

"Εδώ και 100 χρόνια, ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε, η γραμμή χαράχτηκε! Τιμάμε και εμπνεόμαστε από την πάλη των εκατομμυρίων εργατών και φτωχών αγροτών που απέδειξαν ότι μπορεί να ανατραπεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα και να ξεριζωθεί η προκαπιταλιστική καθυστέρηση. Και ο Μεγάλος Οκτώβρης απέδειξε ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος! Ότι μπορούν οι λαοί να οικοδομήσουν μια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο" ανέφερε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας σε ομιλία του στο ΣΕΦ στην κεντρική εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από την περιοχή της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου, οι οποίες συμμετείχαν σε περιφερειακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί στον Περισσό.

Τόνισε ότι "η Οκτωβριανή Επανάσταση δεν ήταν ούτε ατύχημα της ιστορίας, ούτε πραξικόπημα των μπολσεβίκων, όπως λένε και γράφουν οι αστοί, αλλά ούτε ανώριμη και πρώιμη επανάσταση, όπως λένε και γράφουν οι κάθε είδους αποστάτες, οπορτουνιστές-τυχοδιώκτες".

"Η Οκτωβριανή Επανάσταση υπήρξε το κορυφαίο κοσμοϊστορικό γεγονός του 20ου αιώνα το οποίο σήμανε την έναρξη της εποχής, στην οποία η εργατική τάξη γίνεται ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων και μπορεί να σπρώξει τον τροχό της ιστορίας, παίρνοντας την εξουσία και οργανώνοντας τις νέες σοσιαλιστικές - κομμουνιστικές σχέσεις παραγωγής, αναμορφώνοντας όλη την κοινωνία" υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε στην ώθηση που έδωσε στο διεθνές επαναστατικό κίνημα η Οκτωβριανή Επανάσταση, πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ το οποίο το 2018 συμπληρώνει 100 χρόνια δράσης, "είναι κι αυτό καρπός της επαναστατικής φλόγας του Οκτώβρη".

Εξέφρασε την δικαιολογημένη υπερηφάνεια του ΚΚΕ "γιατί πριν από 26 χρόνια, στις 28 Δεκέμβρη 1991, τη μέρα που κατέβαινε η κόκκινη σημαία από το Κρεμλίνο, ο Ριζοσπάστης, ως δημοσιογραφικό όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ έγραφε στο ιστορικό του πρωτοσέλιδο: «Σύντροφοι, ψηλά τη σημαία»! Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη των λαών"!" τονίζοντας "αυτή τη σημαία κρατάμε ψηλά!"

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε επιγραμματικά, στη συνέχεια, στους λόγους που οδήγησαν τους μπολσεβίκους στη νίκη τον Οκτώβρη του 1917.

 
ΠΗΓΗ ΑΠΕ