Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δ. Παπαδημούλης: «Να ενισχυθεί ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ΕΕ»

«Να ενισχυθεί ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ΕΕ» ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με ερώτηση προς την Κομισιόν και με αφορμή τη δημοσιοποίηση της πανευρωπαϊκής έρευνας του Ευρωκοινοβουλίου «Parlemeter» 2017, που δημοσιοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου.

Ο Δημ. Παπαδημούλης επισήμανε πως αν και η έρευνα κατέγραψε «αύξηση της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων πολιτών ως προς την ένταξη της χώρας τους στην ΕΕ, στην Ελλάδα αυξήθηκε το ποσοστό των Ελλήνων που πιστεύουν ότι η χώρα δεν ωφελήθηκε». Μάλιστα, όπως τόνισε «σχεδόν 8 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι η φωνή τους δεν μετράει στην ΕΕ ή στη χώρα τους».

Χαρακτηριστικά, το ποσοστό των Ελλήνων που πιστεύουν ότι η χώρα μας δεν ωφελήθηκε από την ένταξη στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 6%, στο 46%. Παράλληλα, το 76% των Ελλήνων πιστεύουν ότι η φωνή τους δεν μετράει στην ΕΕ και το 75% πως δεν μετράει στη χώρα τους. Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων -όπως και η πλειοψηφία των Ευρωπαίων σύμφωνα με την έρευνα- ζητούν από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και της φτώχειας, μεταξύ άλλων, ο Δημ. Παπαδημούλης ρωτάει την Κομισιόν «τι μέτρα σκοπεύει να λάβει στην κατεύθυνση αυτή».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «αντίστοιχα ευρήματα εντοπίζονται στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, όπως στην Ιταλία που μόνο το 36% πιστεύει ότι ωφελήθηκε η χώρα από την ένταξή της στην ΕΕ».

Ακόμη, όπως τονίζει ο κ. Παπαδημούλης, «στην έρευνα 5 στους 10 Ευρωπαίους πιστεύουν ότι το Ευρωκοινοβούλιο πρέπει να διαδραματίζει ενεργότερο ρόλο στο μέλλον -με αντίστοιχο ποσοστό να εκδηλώνει ενδιαφέρον για τις Ευρωεκλογές του 2019» και ζητάει να μάθει από την Κομισιόν «πώς σκοπεύει να ενισχύσει περισσότερο τον ρόλο του Ευρωκοινοβουλίου στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ΕΕ».

(ΑΠΕ)

 

 

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.