Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δ. Βίτσας: Συνεργασία των αμυντικών βιομηχανιών, εξωστρέφεια και διεύρυνση του προσανατολισμού τους

Σε αυτονομία αλλά και συνεργασία, συμπληρωματικότητα, συναγωνιστικότητα, εξωστρέφεια και προσανατολισμό των αμυντικών βιομηχανιών και σε εφαρμογές που δεν έχουν μόνο αμυντικό χαρακτήρα, προέτρεψε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και την ανάπτυξή του.

Κηρύσσοντας την έναρξη της 1ης Διημερίδας Ενόπλων Δυνάμεων και Εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας με θέμα «Υλοποίηση Στόχων και Δράσεων Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής» ο κ. Βίτσας επανέλαβε ότι «συγχρόνως, προσπαθούμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε κέντρο εξυπηρέτησης αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων ενός τόξου χωρών της περιοχής, δεδομένου ότι εμείς είμαστε πόλος σταθερότητας και πρέπει να παραμείνουμε».

Παράλληλα, ανήγγειλε την αλλαγή του νόμου περί προμηθειών, επισημαίνοντας την ανάγκη να βοηθήσουν όλοι. Πρόκειται για την «πρώτη σοβαρή προσπάθεια αλλαγής του νόμου περί προμηθειών» σχολίασε και προέτρεψε «μέχρι το επόμενο Πάσχα αυτός ο νόμος να έχει γίνει πραγματικότητα, αλλά να μην είναι ένας νόμος μιας χρήσης, να είναι ένας νόμος δεκαετίας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουμε».

Ο κ. Βίτσας ξεκαθάρισε ότι «πρώτα είναι οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων και του υπουργείου και μετά έρχονται τα συμφέροντα των εταιρειών». Υπενθύμισε, δε, ότι «500 εκατ. ευρώ είναι ο προϋπολογισμός εξοπλιστικών προγραμμάτων, συντήρησης κ.λπ., εκ των οποίων τα μισά μέχρι το 2019 πηγαίνουν σε πληρωμένες προηγούμενων ετών, να τα αξιοποιούμε. Όλα και αποδοτικά».

 

Πηγή: ΑΠΕ