Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αυτή την πολιτική

 Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αυτή την πολιτική, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «104,9 FM».

«Εποικοδομητική ανάπτυξη με αυτό το ύψος φόρων και ασφαλιστικών εισφορών δεν μπορεί να υπάρξει (...) Για να δουλεύει κάποιος πρέπει να υπάρχουν δουλειές. Για να υπάρχουν δουλειές, πρέπει να υπάρχουν επενδύσεις. Για να υπάρχουν επενδύσεις, πρέπει αυτός που θα αποφασίσει να κάνει μια επένδυση, να έχει προσδοκία κέρδους. Όταν έχεις φτάσει όμως να παίρνεις σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές σε προκαταβολή φόρου το 80%, τότε προφανώς αυτός που έχει τα χρήματα δεν θα κάνει επένδυση εδώ θα επιλέξει να πάει κάπου αλλού. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με αυτή την πολιτική» ανέφερε.

Η ΝΔ, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, θα «εφαρμόσει» την ακριβώς αντίστροφη λογική, δηλαδή θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες και θα μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους.

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε πως είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε ελληνικής κυβέρνησης, προσθέτοντας πως το είχε κάνει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Με τους θεσμούς ?είπε ο κ. Γεωργιάδης? δεν μπορείς να αλλάξεις μονομερώς τους στόχους. Άλλο οι στόχοι, άλλο ο δρόμος προς την επίτευξή τους. Οι στόχοι είναι σε συμφωνία. Ο δρόμος προς επίτευξή τους, όμως, είναι θέμα πάντοτε της κυβέρνησης. Η διαφορά μεταξύ της κυβέρνησης Σαμαρά και της κυβέρνησης Τσίπρα είναι ακριβώς αυτή: Ο κ. Σαμαράς προσπάθησε να μειώσει τις κρατικές δαπάνες και αντίστοιχα να μειώσει τους φόρους και το πέτυχε σε κάποιον βαθμό και εάν ολοκληρωνόταν η θητεία του σίγουρα θα το είχε πετύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό (...). Ο κ. Τσίπρας, όταν ήρθε στην εξουσία, έκανε ακριβώς το ανάποδο, μεγάλωσε το κράτος και τις κρατικές δαπάνες και αντίστοιχα μεγάλωσε πολύ τους φόρους και τις εισφορές».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ σημείωσε: «Η εποχή της αλαζονείας έχει παρέλθει. Η ΝΔ βεβαίως θα πρέπει να επιδιώξει ευρύτερες συναινέσεις με τα κόμματα με τα οποία συμφωνούμε στον βασικό δρόμο της χώρας, δηλαδή στην Ευρώπη (...) νομίζω στη σημερινή Βουλή είναι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Τώρα στην επόμενη, θα δούμε. Δεν μπορώ να κάνω τόσο μακροπρόθεσμη πρόβλεψη».

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

 

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness