Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Διδυμότειχο: Γεύμα της ΠτΔ με πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας

Παραδοσιακό γεύμα προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου παρέθεσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι Αρχών και πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας από τους χώρους της τέχνης, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του επιχειρείν.

Στο γεύμα παρακάθισαν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού Ιωάννης Τσιόπλος, ο διοικητής της ΧVI Μεραρχίας Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, ο ερμηνευτής παραδοσιακών τραγουδιών Ευάγγελος Δημούδης, η πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Διδυμοτείχου Χρυσούλα Κυρούδη-Τσακιράκη, ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου, ο Χρήστος Παπαζηλάκης, εκπρόσωπος της βιομηχανίας γάλακτος "ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ", ο Ιωάννης Παυλούδης, εκπρόσωπος της μεταποιητικής βιομηχανίας τροφίμων "Ελληνική Οικοαγροτική Α.Ε, ο Δημήτρης Αρβανιτίδης, δάσκαλος, η Αγγέλα Γιαννακίδου που ίδρυσε το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κιτσικούδης, ο Πασχάλης Συριτούδης αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο ακόντιο Κώστας Γκατσιούδης, ο Απόστολος Τσομπανούδης, από τα Εκκοκιστήρια Ερυθροπόταμου, ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Ζησάκης και ο Σταμάτιος Τσίρνας, από τον κλάδο της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Το γεύμα έγινε στο προαύλιο του ιερού ναού Αγίου Αθανασίου και προηγήθηκε ξενάγηση της κ. Σακελλαροπούλου από τον μητροπολίτη Διδυμοτείχου Δαμασκηνό. Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Μουσείο Καραθεοδωρή στη Νέα Βύσσα και ξεναγήθηκε σε αυτό.

Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής που καταγόταν από τη Νέα Βύσσα ήταν μαθηματικός που γνώρισε διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Έξω από το Μουσείο την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχτηκαν κάτοικοι της Νέας Βύσσας με παραδοσιακές ενδυμασίες οι οποίοι τους πρόσφεραν δύο βιβλία και ένα επιστήθιο κόσμημα.

Αμέσως μετά επισκέφτηκε το 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου όπου ξεναγήθηκε και συνομίλησε με τους μαθητές οι οποίοι διακρίθηκαν σε διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ