Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δικαστικό Συμβούλιο για Παπαγγελόπουλο: Κληρώθηκαν τα μέλη του από τη Βουλή


Τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που θα ελέγξει την αίτηση ακυρότητας της Προανακριτικής Επιτροπής που κατέθεσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για οκτώ αδικήματα, κλήρωσε την Πέμπτη σε δημόσια συνεδρίαση η Βουλή.
Τα εννέα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου θα κρίνουν τις ενστάσεις που έχει υποβάλλει ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και θα αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί ή όχι στο Ειδικό Δικαστήριο.
Ως τακτικά μέλη κληρώθηκαν οι αρεοπαγίτες Όλγα Σχετάκη-Μπονάτου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και Πηνελόπη Παρτσαλίδου-Κομνηνού, ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Δημήτρης Σκαλτσούνης και ο σύμβουλος Επικρατείας Βασίλειος Ανδρουλάκης.
Ακόμη κληρώθηκε ως ασκών καθήκοντα Εισαγγελέα, η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, ενώ ως αναπληρωτής της κληρώθηκε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.
Ως αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου εξελέγησαν τα μέλη του Αρείου Πάγου, Παρασκευή Καλαϊτζή και Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου, καθώς και ο σύμβουλος Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος.
Να σημειωθεί ότι από το Συμβούλιο της Επικρατείας διαβιβάστηκαν στη Βουλή 46 ονόματα δικαστών, εκ των οποίων οι 5 είναι αντιπρόεδροι και οι 41 σύμβουλοι Επικρατείας. Από τον Άρειο Πάγο διαβιβάστηκαν 45 ονόματα δικαστών, εκ των οποίων οι 2 είναι αντιπρόεδροι και οι 43 αρεοπαγίτες.
Στην κλήρωση είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι δικαστικοί, οι οποίοι μετά τις 16 Σεπτεμβρίου 2019, (ημερομηνία που συστάθηκε η Προανακριτική επιτροπή της Βουλής) δεν προήχθησαν σε ανώτερο δικαστικό βαθμό.

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Μηνιαίο αρχείο ειδήσεων