Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δημήτρης Κουτσούμπας: Να μπει τέλος στα hotspot - «Να κάνει κάτι η ΕΕ αντί να μιξοκλαίει»

Την αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο και η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρα μας διαχειρίζονται το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, εξέφρασε από το Βουλή, ο Δημ. Κουτσούμπας.
Μιλώντας στο νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία, ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, δήλωσε πως ότι θα πρέπει να κλείσουν όλα τα hotspot στα νησιά και να μη φτιαχτούν ούτε ανοιχτές ούτε κλειστές δομές.
«Να μεταφερθούν στην ενδοχώρα με ανοιχτές δομές και γρήγορα να πάρουν το δρόμο του προορισμού τους. Η ΕΕ αντί να μιξοκλαίει να κάνει κάτι. Άλλο να εγκλωβίζονται σε μια χώρα και άλλα να καταμερίζονται σε 30», είπε και προειδοποίησε: «όσο θα υποτάσσεστε στο Δουβλίνο θα χειροτερεύει η κατάσταση».
Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε ακόμα την ξεκάθαρη αντίθεση του κόμματός του στους εποπτευόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών λέγοντας πως «πάτε να διαλύσετε ότι έχει απομείνει στην πρόληψη και την θεραπεία. Αποδέχεστε και με κρατική βούλα την χρήση αφού λέτε μέσα στους χώρους δεν συνιστά παράνομη πράξη. Αποδέχεστε τη λειτουργία της πιάτσας ναρκωτικών και με τη βούλα του κράτους. Σας νοιάζει μόνο η διαχείριση του ζητήματος. Να μην είναι ορατός ο χρήστης και βλέπουν οι τουρίστες! Άρα τους κρύβετε!».