Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Το Σύνταγμα δεν καταργείται, ούτε παρακάμπτεται

Με αφορμή τη σύγκληση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, με θέμα συζήτησης την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι το Σύνταγμα δεν καταργείται, ούτε παρακάμπτεται.
 
«Προκαλεί έντονη και βαθιά ανησυχία σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας. Η επιμονή σε επιλογές αντίθετες προς το γράμμα και του πνεύμα του Συντάγματος, ειδικά όταν προέρχονται από την ίδια την ηγεσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης», τονίζει και επισημαίνει ότι κανείς, όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, δεν δικαιούται να προτάσσει προσωπικές επιδιώξεις αδιαφορώντας για το περιεχόμενο και τις προβλέψεις του ίδιου του καταστατικού χάρτη του πολιτεύματος.
 
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη επικρίνει την κυβέρνηση που επιτρέπει τέτοιου είδους θεσμικές ακροβασίες, υποστηρίζοντας ότι το διαφαινόμενο θεσμικό ατόπημα θα την βαρύνει και καλεί τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης να ενεργήσει άμεσα για να διασφαλισθεί ο σεβασμός των κανόνων του Συντάγματος και της Δημοκρατίας μας.
 
Σε κάθε άλλη περίπτωση, «η πιστή και καθολική εφαρμογή των συνταγματικών επιταγών είναι θεμελιώδης και αδιαπραγμάτευτη αρχή της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το Σύνταγμα δεν καταργείται, ούτε παρακάμπτεται», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

 

(ΑΠΕ)