Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Δημοσιογράφοι σε δημόσια συζήτηση: Ψηφιακή επανάσταση η οποία αλλάζει άρδην το σκηνικό στα ΜΜΕ

Το μέλλον είναι ήδη εδώ και είναι ώρα να το εμπεδώσει η δημοσιογραφική κοινότητα, ήταν το βασικό συμπέρασμα της συζήτησης, με τίτλο «Η εποχή της μετά-δημοσιογραφίας: Η συμβολή της ψηφιακής επανάστασης στον εξειδικευμένο Τύπο» η οποία διεξήχθη σε αίθουσα του υπουργείου ΨΗΠΤΕ. Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο των δράσεων της ΓΓ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης «Ψηφιακός Οκτώβρης» και τη διοργάνωσαν το διεθνές περιοδικό European Business Review και το ειδησεογραφικό δίκτυο Euroavtive.gr

 

Βασικοί ομιλητές της συζήτησης ήταν ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Θ. Παπανδρόπουλος και ο δημοσιογράφος με ειδίκευση στα θέματα τεχνολογίας, Δ. Μαλλάς.

 

Και οι δύο συνομιλητές παραδέχθηκαν ότι οι αλλαγές οι οποίες επήλθαν στον χώρο των ΜΜΕ μετά την έλευση του διαδικτύου και στη συνέχεια την ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι τεράστιες και ότι πλέον εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή και για τους εκδότες και για τους δημοσιογράφους. Ο ελεύθερος δημοσιογράφος, θα πρέπει να γίνει ένας ελεύθερος επαγγελματίας, με πολλαπλές γνώσεις, για να μπορέσει να «πουλήσει» την είδηση, επισήμανε ο Θ. Παπανδρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η ψηφιακή εποχή στα ΜΜΕ κατάργησε ουσιαστικά το εκδοτικό δικαίωμα, με όποια προβλήματα αυτό συνεπάγεται για την πνευματική ιδιοκτησία.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

   

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.