Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Έ. Αχτσιόγλου: Η αλήθεια των αριθμών εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση

«Η ΝΔ ούτε στηρίζει τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις ούτε θέτει τις βάσεις για μια γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας. Η αλήθεια των αριθμών εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση», αναφέρει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σχετικά με το ποσό των δαπανών για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας από την αρχή της πανδημίας έως σήμερα.

Αναφέρει ειδικότερα ότι για πολλοστή φορά άκουσε τον κ. Σταϊκούρα, «όπως εξάλλου δηλώνει εδώ και μήνες και ο κ. Μητσοτάκης, να λέει ότι το κράτος από την αρχή της πανδημίας στηρίζει την πραγματική οικονομία με 24 δισ. ευρώ». Σημειώνει ότι η πραγματικότητα πόρρω απέχει από αυτό το νούμερο και πως «η γυμνή αλήθεια αποκαλύπτεται από το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών και τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού».

Αναφέρει πιο συγκεκριμένα ότι σύμφωνα με αυτά «οι δαπάνες που έκανε το κράτος για άμεση στήριξη των πληττόμενων επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών -έστω και με εσφαλμένο τρόπο όπως συχνά καταδεικνύουμε- δεν ξεπερνούν τα 4,6 δισ. ευρώ μέχρι και τα τέλη Αυγούστου». «Πρόκειται για μια από τις χαμηλότερες δαπάνες στην ευρωζώνη», σχολιάζει.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ