Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Είναι μικρό το όριο των 1.000 ευρώ του ακατάσχετου λογαριασμού για επαγγελματίες

Το κρίσιμο ζήτημα για τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυτό του ακατάσχετου λογαριασμού, μετά και την υποχρεωτική εγκατάσταση POS, έθεσε εκ νέου ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε σημερινή συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.
Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξήγησε ότι τα έσοδα από συναλλαγές που γίνονται μέσω των POS πάνε κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό του επαγγελματία. Εάν, όμως, υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές -κάτι που καλείται να αντιμετωπίσει η πλειονότητα των μικρομεσαίων- τότε αυτά τα χρήματα κατάσχονται αμέσως και στον λογαριασμό μένει ποσό έως 1.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΕΕΑ επανέλαβε ότι πρέπει να υπάρχει ένας λογαριασμός μέσω του οποίου να πληρώνονται οι προμηθευτές και οι εργαζόμενοι, και ότι το όριο των 1.000 ευρώ είναι πάρα πολύ μικρό όταν μιλάμε για επαγγελματίες.
Κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση είτε θα κλείσουν επιχειρήσεις-με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ανεργία και έσοδα- είτε θα αυξηθεί η φοροδιαφυγή.

 

(AΠΕ)