Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει με κάθε μέσο στο έργο της Πυροσβεστικής

«Προτεραιότητα μας αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών," τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από τη μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ανάβυσσο προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια" είναι παρούσα συνδράμοντας με κάθε μέσο στο έργο της Πυροσβεστικής».

Ο περιφερειάρχης μετέβη στην Ανάβυσσο, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη και ο Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινό. Ενημερώθηκε από τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Σ. Κολοκούρη ο οποίος συντονίζει την επιχείρηση κατάσβεσης και τον δήμαρχο Σαρωνικού Π. Φιλίππου για το πως εξελίσσεται η κατάσταση στα μέτωπα της φωτιάς. Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση και κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική αλλά και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, συνδράμει με 17 υδροφόρες στο έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας Ανατολικής Αττικής, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θ. Αυγερινού και με τη συμμετοχή του Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Σταθόπουλου, για την εκτίμηση της κατάστασης.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και δυστυχώς το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Προτεραιότητα αυτές τις κρίσιμες ώρες είναι η προστασία της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Ιδιαίτερης προσοχής χρήζουν τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα, καθώς οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μπορεί να λειτουργήσουν επιβαρυντικά για την υγεία τους και σ΄αυτό το πλαίσιο, στην προστασία αυτής της κατηγορίας των πολιτών, δίνουμε προτεραιότητα.

Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της φωτιάς και θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, το δήμαρχο Σαρωνικού Π. Φιλίππου και όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να συμβάλλουμε στο μέγιστο δυνατό, στην αντιμετώπισή της». τόνισε ο κ. Πατούλης.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ