Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Γιατί ζητάει εκλογές ο Ανδρουλάκης – Εκατό χιλιάδες θέλει στις κάλπες την Κυριακή για το όνομα του ΠΑΣΟΚ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών την Κυριακή 6 Μαΐου, καθώς εκείνο που θα μετρήσει περισσότερο είναι ο αριθμός των μελών που θα προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν τις νέες νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές, αλλά και τους αντιπροσώπους του Συνεδρίου.

Για να είναι η συμμετοχή σημαντική, ο Νίκος Ανδρουλάκης έστησε παράλληλα και κάλπες για να διεξαχθεί το δημοψήφισμα για το όνομα του κόμματος,καθώς το ΠΑΣΟΚ συγκινεί ακόμα κάποιους από τους παλαιότερους ψηφοφόρους τους.

Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη δεν θέτει δημοσίως στόχο ως προς τον αριθμό των μελών που επιδιώκει να προσέλθει στις κάλπες την προσεχή Κυριακή, όμως σε κομματικές συσκέψεις ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε ως στόχο την προσέλευση στην κάλπη 100.000 μελών.

Υπενθυμίζεται ότι για τη εκλογή προέδρου στο ΚΙΝΑΛ ψήφισαν την πρώτη Κυριακή πάνω από 270.000 μέλη και φίλοι και τη δεύτερη Κυριακή πάνω από 206.000.

Η πίεση για την προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες, άλλωστε, αποτέλεσε και έναν από τους λόγους που ο Νίκος Ανδρουλάκης συνέπλευσε με τον Αλέξη Τσίπρα και ζήτησε τη Δευτέρα το βράδυ πρόωρες εκλογές.

Έως τώρα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιτίθετο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ γιατί ζητούσε πρόωρες κάλπες, τώρα …ζητάει ο ίδιος!

ΠΗΓΗ:15MINUTES.GR

    

 

randomness