Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Η απόφαση για τη δράση του ΚΚΕ μετά το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας

Η δράση του ΚΚΕ με το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της πανδημίας από τον Σεπτέμβρη έως σήμερα και τα καθήκοντα και ο σχεδιασμός του κόμματος για το αμέσως επόμενο διάστημα αναλύεται σε απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Αμέσως μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση των νέων περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, το Κόμμα καλύτερα προετοιμασμένο από την προηγούμενη φορά, αναπροσάρμοσε τη δράση του χωρίς να την αναστέλλει. Με συγκεκριμένη βοήθεια και σχέδιο για το τι κάνει το κάθε στέλεχος και όλα τα κομματικά μέλη. Πάρθηκαν ξανά συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού όλου του δυναμικού του Κόμματος και της ΚΝΕ, της εξασφάλισής τους σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, υγειονομικών συνθηκών στα γραφεία του Κόμματος, τόσο στη λειτουργία τους όσο και κατά την παραμονή των συντρόφων. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, το Κόμμα ανέπτυξε σημαντική παρέμβαση για τα ζητήματα της υγείας και των γενικότερων δικαιωμάτων του λαού: Με τον «Ριζοσπάστη» και άλλους πολλούς τρόπους, όπως με ανακοινώσεις, κοινοβουλευτική δράση, οπτική προπαγάνδα και τηλεδιασκέψεις, συνέχισε να ενημερώνει, να διαφωτίζει, να εξοπλίζει. Μπήκε μπροστά και δεν πέρασαν οι αυταρχικές απαγορεύσεις στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Μπήκε μπροστά στην οργάνωση της απεργίας της 26ης Νοέμβρη» σημειώνεται στην απόφαση της ΚΕ.

Επίσης, γίνεται αναφορά στις οικονομικές εξελίξεις, στην επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης σε συνθήκες lockdown, στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά και στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου το 2020.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

    

randomness