Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

«Η Γαλλία υποστηρίζει τις προτεραιότητες και πρωτοβουλίες της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης»

Οι προτεραιότητες της τρέχουσας ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, η αντιμετώπιση του κορονοϊού από την ΕΕ, καθώς και η γαλλική πρωτοβουλία για σύσταση παρατηρητηρίου διδασκαλίας της ευρωπαϊκής Ιστορίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Αμελί ντε Μονσαλέν (Amélie de Montchalin).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης παρουσίασε τις προτεραιότητες, τους στόχους και το πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία ξεκίνησε στις 15 Μαΐου. Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι η Ελληνική Προεδρία αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στη γαλλική πρωτοβουλία για τη σύσταση Παρατηρητηρίου για τη διδασκαλία της ιστορίας στην Ευρώπη, την οποία θα προωθήσει με διάφορες δράσεις και συναντήσεις.

Προσέτι, ενόψει και της αυριανής τηλεδιάσκεψης των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΕΕ, όπως γίνεται εξάλλου γνωστό, συζητήθηκαν τα κύρια ευρωπαϊκά θέματα, με έμφαση στα μέτρα που λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι «η πρόσφατη γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία για την ευρωπαϊκή ανάκαμψη από την κρίση του κορονοϊού συνιστά ένα πολύ σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας COVID-19».

Από τη μεριά της, η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ευχαρίστησε τον κ. Βαρβιτσιώτη για την ενημέρωση και εξέφρασε την υποστήριξή της για τις κύριες προτεραιότητες και πρωτοβουλίες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

 

   

Απόψεις

Αθλητικά

Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) θα εκκινήσει πρώτος στο αυστριακό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, αφού στα σημερινά δοκιμαστικά που έγιναν υπό βροχή στην πίστα του...