Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Ιανός: Δύο χωριά αποκλεισμένα στα Άγραφα- Χωρίς νερό και ρεύμα οι κάτοικοι

Η κακοκαιρία Ιανός άφησε στο πέρασμά της κατεστραμμένες καλλιέργειες, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αποκλεισμένα χωριά και τεράστιες εκτάσεις βουλιαγμένες σε τόνους λάσπης. Η Καρδίτσα και τα νησιά του Ιονίου ήταν οι περιοχές που σφυροκοπήθηκαν από τον κυκλώνα και σήμερα μετρούν τις πληγές τους. 

Για πέμπτη μέρα, από την επέλαση του Ιανού, χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στα ιστορικά Άγραφα, χωρίς να έχουν οι κάτοικοι νερό και ρεύμα. 

Όπως είπε ο δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» δύο είναι τα χωριά που είναι αυτή τη στιγμή αποκλεισμένα, το Βαλάρι και ο Ζερβομαχαλάς. Στους οικισμούς είναι αποκλεισμένα περίπου 25 άτομα μέσης ηλικίας. (10 στο Βαλάρι και 15 στον Ζερβομαχαλά).

Καθώς τα περισσότερα χωριά συνδέονται με τις πόλεις με χωματόδρομους, η επικοινωνία έχει κοπεί, αφού το οδικό δίκτυο έχει αποκλειστεί. Σήμερα θα γίνει προσπάθεια αποκατάστασης της ύδρευσης.

Στο μεταξύ αποκλεισμένοι παραμένουν και περίπου 40 πολίτες στην Οξυά Καρδίτσας χωρίς ρεύμα. Χθες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διάσωση της εγκύου με το παιδί της και τους γονείς τους, με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Η Ελένη Τόλια είπε μεταξύ άλλων στο κεντρικό δελτίο του Star ότι «το χειρότερο είναι ότι άλλαξε τελείως η μορφολογία του τόπου μας. Δε θα δούμε ποτέ ξανά το χωριό όπως ήταν». 

 

ΠΗΓΗ: star.gr

 

 

   

randomness