Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

ΚΙΝΑΛ: Μείωση της πλαστικής ρύπανσης και στήριξη των επιχειρήσεων για προσιτά και φιλικότερα στο περιβάλλον υποκατάστατα υλικά

H κυβέρνηση οφείλει να καθιερώσει λειτουργικές, προσιτές εναλλακτικές πρακτικές για τους πολίτες, ανέφερε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών, ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης.

«Το Κίνημα Αλλαγής τάχθηκε εξαρχής θετικά και είχαμε πιέσει να ενσωματωθεί έγκαιρα η σχετική Οδηγία, προκειμένου τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας και οι πολίτες να προσαρμοστούν και να προετοιμαστούν καλύτερα για αυτές τις πολύ σημαντικές αλλαγές που έρχονται στην καθημερινότητά μας. Παραμένει, όμως, το ερώτημα: Τι θα αντικαταστήσει τα πλαστικά μιας χρήσης και τι αντίκτυπο θα έχει η επιλογή αυτή στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον;», είπε ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής και υπογράμμισε ότι απαιτείται μείωση της πλαστικής ρύπανσης και στήριξη των επιχειρήσεων για την εξεύρεση προσιτών και φιλικότερων προς το περιβάλλον υποκατάστατων υλικών και προϊόντων.

«Με περισσότερο από τα 80% των θαλάσσιων απορριμμάτων να είναι πλαστικά και τους βυθούς του πλανήτη γεμάτους με περίπου δεκατέσσερα εκατομμύρια τόνους πλαστικού, το θαλάσσιο οικοσύστημα, αλλά και η ανθρώπινη τροφική αλυσίδα βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο», είπε ο βουλευτής.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

    

Απόψεις

Η Ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Νοεμβρίου, ημερομηνία της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, καθιερώθηκε...

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.
randomness