Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Κόντρα Σταϊκούρα-Τσακαλώτου για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Την Πέμπτη ψηφίζεται στη Βουλή ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας που παρέχει τη δυνατότητα εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών αλλά και διασφάλιση του δικαιώματος παραμονής των οφειλετών στο σπίτι τους με την ιδιότητα του ενοικιαστή ακόμη και σε περίπτωση πτώχευσης. Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε νομοθετικές βελτιώσεις οι οποίες διασφαλίζουν το ακατάσχετο του μισθού και της σύνταξης μέχρι τα 1.250 ευρώ, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής στον νόμο ακόμη και για τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπής της βουλής οι τόνοι ανέβηκαν, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να παρομοιάζει τον Χρήστο Σταϊκούρα με τον «πρώιμο Ρίτσαρντ Γκιρ», όπως είπε, από την ταινία «Pretty Woman», ενώ ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ταυτιστεί με τη λέξη «ψεύτης».

Ο κ. Τσακαλώτος είπε πως «τα ψέματα και η αντιπαράθεση με σκονάκια και χωρίς επιχειρήματα κάνουν κακό στη δημοκρατία», αντικρούοντας τους ισχυρισμούς που έχουν ακουστεί τις μέρες αυτές, ότι ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που επί ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Ο κ. Τσακαλώτος αναρωτήθηκε γιατί έρχεται τώρα αυτό το νομοσχέδιο, αυτές οι ρυθμίσεις οφειλών για τα χρεωμένα νοικοκυριά κι επιχειρήσεις. «Είναι κάτι που το ζήτησαν οι θεσμοί ή είναι επιλογή της κυβέρνησης, όπως είχε κάνει το 2012 ο Άδ. Γεωργιάδης με τις απολύσεις των γιατρών για να κλέψει τη δόξα του Τόμσεν», είπε χαρακτηριστικά.

Η ελληνική οικονομία έχει ανάγκη από την αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων και όχι από ρευστοποιήσεις, είμαστε σε κρίση ρευστότητας, όχι δηλαδή όπως έκανε ο Ρίτσαρντ Γκιρ στο «Pretty Woman», που κατέστρεφε επιχειρήσεις, πριν συναντήσει την Τζούλια Ρόμπερτς, συμπλήρωσε.

Υπεραμυνόμενος των ρυθμίσεων, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η λέξη «ψεύτης» έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του κόσμου με την αξιωματική αντιπολίτευση.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

 

 

    

randomness