Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

 

Με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Καβούρι

• Π. Πικραμμένος: Η κυβέρνηση εξετάζει μεταρρυθμίσεις για αποτελεσματική αγορά εργασίας - Φ. Γεννηματά: Συνδικάτα ισχυρά με λόγο και ρόλο

Σε τεταμένη ατμόσφαιρα εν μέσω αντιδράσεων από συνδικαλιστικές οργανώσεις και υπό την έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων για την αποφυγή επεισοδίων διεξήχθει χθες το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ σε ξενοδοχείο στο Καβούρι.
Στην ομιλία του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έθεσε ως «μείζον θέμα, αλλά ταυτόχρονα και πρόκληση» την «εξυγίανση και διαφάνεια στο συνδικαλιστικό κίνημα». «Επιθυμούμε να γίνει ένα ηλεκτρονικό συνδικαλιστικό βιβλιάριο, όπου κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του. Να δούμε ποιος είναι ο πραγματικός εκπρόσωπος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των δυνάμεων της εργασίας. Σας διαβεβαιώνω ότι από συζητήσεις που έχω κάνει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, τεχνολογικά η Ελλάδα είναι έτοιμη να το κάνει» είπε ο κ. Παναγόπουλος.Στο πλαίσιο της ομιλίας του, είπε ότι, στη συνέχεια, θα ακολουθήσει ένα προγραμματικό συνέδριο, όπου θα γίνει ανταλλαγή επιχειρημάτων, θέσεων και ιδεών. «Σε αυτό το πεδίο, θα αναμετρηθούμε και όχι στο πεδίο των συσχετισμών και των χειροδικιών» σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας: «Δεν είμαστε οι άνθρωποι της βίας, δεν είμαστε οι άνθρωποι των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής. Οι βιαιότητες που όλοι είδαν, έφεραν τα ΜΑΤ εδώ».
Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα μας, στο φύλλο της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου.