Καθημερινή Αδέσμευτη Εφημερίδα

Μόνο στο 15minutes.gr: Ο διάλογος των 90″ Φώφης – Λοβέρδου – Όλο το παρασκήνιο

Όταν το βράδυ της Δευτέρας ο Ανδρέας Λοβέρδος δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τη Φώφη Γεννηματά, ότι τον θέλει το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του, ούτε καν μπορούσε να φανταστεί ότι βγαίνοντας από αυτό θα έχει παυτεί από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.

Η όλη συνάντηση, μάλιστα, κράτησε δεν κράτησε ενάμισι λεπτό-ενενήντα δευτερόλεπτα που ο έως εκείνη τη στιγμή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ θα θυμάται σε όλη του τη ζωή!

Ο διάλογος μεταξύ τους είναι αποκαλυπτικός του κλίματος που επικράτησε:

Φώφη: «Ανδρέα αποφάσισα να σε αντικαταστήσω. Δεν μπορεί να είσαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από τη στιγμή που είσαι υποψήφιος αρχηγός»

Λοβέρδος: «Αν πιστεύεις ότι είναι για το καλό της παράταξης κάντο»

Η Φώφη Γεννηματά φέρεται να είχε συζητήσει την «αποπομπή Λοβέρδου» με τους πλέον στενούς της και έμπιστους συνεργάτες της, όπως ο Κώστας Γείτονας και ο διευθυντής του πολιτικού της γραφείου Μανόλης Όθωνας.

Η «επίσημη» αιτιολογία της παραπομπής Λοβέρδου, που έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, είναι ότι η Φώφη Γεννηματά επιδιώκει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να εκφράζει στη Βουλή τις θέσεις του κόμματος και όχι τις δικές του, όπως κατηγορείται ότι έπραττε έως τώρα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Κατ΄ουσίαν, όμως, όπως προκύπτει από το παρασκήνιο και τους διαλόγους μεταξύ των δυο κορυφαίων στελεχών που αποκαλύπτει σήμερα το 15minutes.gr, πρόκειται για την πρώτη μεγάλη σύγκρουση ενόψει της μάχης για την ηγεσία.

Η στάση του Σκανδαλίδη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζει η στάση του Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος έως τώρα θεωρούνταν στη Χαριλάου Τρικούπη ως ο «Νέστορας» της Χαριλάου Τρικούπη, ένα στέλεχος, δηλαδή, που ήταν εσωκομματικά «ουδέτερο».

Με την τοποθέτησή του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος από τη Φώφη Γεννηματά αντί του Ανδρέα Λοβέρδου, καθίσταται φανερό ότι πλέον συστρατεύεται με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Άλλωστε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ήταν το μόνο ίσως στέλεχος –πέραν των στενών συνεργατών της Φώφης- που όχι απλώς γνώριζε την εξέλιξη, αλλά και την είχε συζητήσει μαζί του η ίδια!

ΠΗΓΗ 15MINUTES.GR

    

Ενημερωτικά δελτία

Ενημερωθείτε άμεσα από την εφημερίδα μας για τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.